POTA

ukrajina

Gostiteljice

s. Jožica (Zakrpatje), s. Barbara in s. Marta (Kijev)

Področje dela

KIJEV: bolnica, center za brezdomce (dežuranje, kuhanje in deljenje hrane, pranje, oskrba ran), generalno čiščenje in beljenje centra, ročna dela (šivanje, izdelava rožnih venčkov, nalepk), peka in pakiranje Vincencijanskega medenjaka, skrb za bolnike v hiši sester, urejanje hiše in okolice, v kateri živijo sestre

ZAKRPATJE: priprava in izvedba oratorija; grkokatoličani, pravoslavni in katoličani. Oratorij od ponedeljka do petka in beljenje.

Časovni okvir

KIJEV: junij, julij, avgust

ZAKRPATJE: junij, julij, do 15. 8.

Stroški

300-400 €

prevoz (kombi – cestnine, vinjete in bencin)

osebni pripomočki za na pot, PCR test – 2x

  • prijavnina 50 € (denar se uporabi za pripravo usposabljanj in razvoj programa POTA)
  • do 40 € na vikend za bivanje in hrano, odvisno od cene nastanitvene kapacitete in št. prostovoljcev ter načina izvajanja (online ali v živo)
  • ostali stroški, ki nastanejo tekom priprav: potni stroški (zbiranje sredstev na župnijah, sestanki skupine in udeležba na delavnicah)

POSEBNOSTI

Max. št. prostovoljcev: 4-5 oseb (Zakrpatje), 3-4 osebe (Kijev)

Na projekt v Ukrajino se lahko odpravi tudi samo ena skupina prostovoljcev in obišče oba misijona (tako v Zakrpatju kot tudi v Kijevu).

Pri mednarodnem prostovoljstvu je zame najpomembnejša odprta drža. Odprtost misli za drugačno kulturo, odprto in sočutno srce za potrebe bližnjih, odprtost za sprejemanje pomoči, odprtost za prilagajanje in neuspehe.
Katarina
POTA program mladinskega prostovoljstva

Bi rad gradil ali organiziral oratorij? Šel v Kenijo ali Indijo? Razišči, kam vse se še lahko odpraviš s programom POTA.

Program POTA omogoča mladim biti del misijonskega življenja doma in po svetu. Program POTA je del Katoliške mladine.

Pripravili smo POTA flaške, nogavice in še kaj. Z nakupom podpri delo misijonarjev, sebi pa priskrbi unikaten izdelek.