POTA

kenija

Gostitelj

Področje dela

Delo z mladimi (srednješolci, študenti) – priprava in izvedba skupnih projektov, aktivnosti za otroke, izvajanje usposabljanj, učenje drug od drugega. 

Časovni okvir

julij ali avgust

Stroški

600-800 €

letalska karta, viza

cepljenje (tifus, hepatitis A), antimalariki, morebitna zdravila, zavarovanje, potni list, osebni pripomočki za na pot, PCR test – 2x

  • prijavnina 70 € (denar se uporabi za pripravo usposabljanj in razvoj programa POTA)
  • do 40 € na vikend za bivanje in hrano, odvisno od cene nastanitvene kapacitete in št. prostovoljcev ter načina izvajanja (online ali v živo)
  • ostali stroški, ki nastanejo tekom priprav: potni stroški (zbiranje sredstev na župnijah, sestanki skupine in udeležba na delavnicah)

POSEBNOSTI

Max. št. prostovoljcev: 8

Zaradi negotovih razmer je možno, da projekt kadarkoli odpovemo. 

Kaj mi ostaja po vrnitvi iz Kenije? Predvsem spraševanje o svojem poslanstvu in o načrtu, ki ga ima On z mano. Kako živeti, kako ljubiti kot je On ljubil in kako se brezmejno podarjati drugim. Spraševanje o tem, kaj mi je bilo dano in kaj naj iz tega naredim. Kako naj vsakdanjih malenkostih in v majhnih dejanjih izpolnjujem Njegov načrt.
Rebeka
POTA Kenija 2021
POTA program mladinskega prostovoljstva

POROČILO O ODPRAVI

V letošnjem POTA letu smo v Keniji izvedli dva projekta. Živeli in delali smo v vasici blizu Lodwarja pri gostitelju Imu, misijonarju Kenijskega rodu, ki nam je v nekaj tednih približal svojo kulturo in omogočil raznovrstno delo.

  • Julija smo se najprej odpravili spremljevalna ekipa POTA. Izvedli smo oratorijski dan z vaškimi otroki, pobirali smeti, organizirali delavnice in ples z otroki iz ulice, srečali s katoliško mladino, pripravili delavnice in štafetne igre z gluhimi otroki in skrbeli za otroke s težjimi motnjami v duševnem razvoju.

 

  • Septembra pa so se v Kenijo odpravili prostovoljci POTA, ki so tri tedne aktivno sodelovali pri obsežni prenovi mladinskega centra (športna igrišča, knjižnica, notranji prostori, telovadnica). Ta bo namenjen zbiranju mladih, ki v okolici vse pogosteje lahko zaidejo po napačnih poteh.
POTA program mladinskega prostovoljstva

Bi rad gradil ali organiziral oratorij? Šel v Kenijo ali Indijo? Razišči, kam vse se še lahko odpraviš s programom POTA.

Program POTA omogoča mladim biti del misijonskega življenja doma in po svetu. Program POTA je del Katoliške mladine.

Pripravili smo POTA flaške, nogavice in še kaj. Z nakupom podpri delo misijonarjev, sebi pa priskrbi unikaten izdelek.