12. 8. – 19.8. , CheCheng in Kaohsiung, Tajvan

Tretji del najinega življenja na Tajvanu je potekal v Chechengu, kjer sva sodelavali pri izvedbi angleškega camp-a, ki ga organizira šolski center sestr uršulink.

Veronika o tem tednu:

“Ta teden se je zelo razlikoval od vsega, kar sva do sedaj doživeli. Zelo lepo mi je bilo z otroki in pri vsem programu, ki sva ga pripravili, uživala sem ob večernih sončnih zahodih in ob izdelavi zaključnega videa tedna. Hkrati mi je bilo zelo težko, saj  celotno dogajanje na Tajvanu ves čas spremlja kup fotografiranja in snemanja (kar je bila tudi moja naloga), v čemer pa se zelo težko najdem. “

Nuša o tem tednu:

“Bilo je zelo drugače od prejšnjega, saj so bile dejavnosti podobne bolj šolskim kot pa igri. Ni bilo časa, da bi dobro spoznali otroke, zato te zkušnja prisili, da iščeš v stvareh dobro in ne slabo. V dnevu iščeš svetle točke nasmehov otrok, velikosti valov in trenutkov s prijatelji.”

Po enem tednu v Chechengu se je začel četrti del  najinega življenja na Tajvanu. Preselila sva se v Kaohsiung, v šolski center sester uršulink in tam ostali štiri polne dni. Obiskali smo otroke iz razbitih in socialno ogroženih družin, preživeli čudovito popoldne in večer s sestrami uršulinkami ter pomagali pri šivanju in pospravljanju centra sv. Angele. V torek sva se poslovili od vseh, ki so naju na poti spremljali in se odpravili na tri dnevno pustolovščino v Taipei. Zdaj pa že zavzeto odštevava dneve, da se bova spet srečali s svojimi domačimi.

P. s. : Po končanem srečanju s sestrami je sledilo (tako kot vedno) skupinsko fotografiranje. Naslov je izjava, glavne sestre uršulink, britanke, ki je dobro povzela občutje, ko poziraš že za 50 fotografijo v tem dnevu.