Seveda brez komplikacij na začetku ne gre. Te so se pripetile tudi nama. Že ko sva bile skoraj do konca spakirane in pripravljene na odhod, sva morali le tega žal prestaviti. Tako sva se na pot odpravili v nedeljo, 9. julija.

Srečni dan, dan, ko sva stopile na afriška tla, sva v torek le dočakali. Vseeno pa zamik najinega potovanja ni imel samo slabosti; velika prednost tega je bila ta, da sva se na pol poti našli še z drugimi prostovoljci iz Slovenije (Mojca, Ciara in g.Hanze) in smo se tako v Lizboni skupaj usedli na letalo za Mozambik.

Skupna slika vseh prostovoljcev skupaj s s. Zvonko in še z dvema drugima sestrama

Prihod v to deželo te zares pusti brez besed. Čudovita pokrajina, ki jo lahko le občuduješ. Sestre so nas sprejeli z odprtimi rokami, dekleta pa so nas ob prihodu pozdravila s slovenskim »dobrodošli«. Vsi prostovoljci delamo v podeželski občini Namaacha. Naše delo se odvija v internatu za dekleta, kjer trenutno prebiva 100 deklet, naša naloga pa je, da dekletom nudimo pomoč pri učenju in šolskih obveznostih, se z njimi pogovarjamo, igramo in preprosto darujemo čas za njih. V veliko oporo nam je laiška misijonarka Katarina Tomc, ki že kar nekaj časa deluje v skupnosti, nam pa predvsem pomaga pri komunikaciji s sestrami in z otroki.

Slika šole in internata v Namaachi, kjer se odvija naše prostovoljno delo

Za dekleta se bodo kmalu začele počitnice, ki bodo zaradi popisa prebivalstva malo daljše. Takrat pa se nam začne nova naloga: učna pomoč, delavnice in oratoriji. Se že veselimo! 🙂

Ciara in Anja z okoliškimi otroki