Spoznali smo se januarja in zdelo se nam je, da je do našega odhoda na Madagaskar še cela večnost. V šestih mesecih smo se prostovoljci dobro spoznali med seboj in čez 9 dni nas čaka 6 tednov skupnega življenja, dela, prilagajanja, veselja in še marsičesa drugega.

Pretekli meseci so bili za nas zelo zanimivi. Spoznali smo veliko novih krajev in obiskali smo 28 župnij po celi Sloveniji. Presenečeni smo nad tako lepim sprejemom v vseh župnijah. Preko zbiranja sredstev za misijonarje na župnijah smo bili deležni veliko spodbudnih besed in nasvetov. Hvaležni smo vsem skupaj in vsakemu posebej. Pripravljalna faza nas je preko zbiranja sredstev tudi zelo zbližala in povezala kot skupino, ki komaj čaka, da začne izpolnjevati svoje poslanstvo na Madagaskarju. Lahko rečemo, da se v skupini vsi počutimo zelo domače in sprejeto.
Pri našem delu nas je spodbujala tudi misel Janija Mesca, ki pravi, da vsi dobrotniki iz Slovenije “..s svojimi darovi pomagamo, da seme vere, upanja in ljubezni, ki ga sejejo slovenski misijonarji raste in počasi rojeva sadove.”

Ko nas do odhoda loči le še 10 dni, nam po glavi rojijo najrazličnejše misli. Še zadnje priprave so v polnem teku. Pripravljamo volno za izdelavo cofkov in material za ostale delavnice. Pakiramo svojo osebno prtljago in urejamo še zadnje obveznosti, ki nas težijo v domačem okolju.

Ob tej priložnosti bi vas radi povabili na sv. mašo pred odhodom, ki jo bomo skupaj z vami sooblikovali. Veliko bi nam pomenilo, če nam izkažete vašo podporo tudi ob našem odhodu.

Sv. maša za srečno pot in blagoslov našega dela bo v sredo, 5. julija, ob 15h v kapeli pri Sv. Jožefu v Ljubljani (Ulica Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana).

Za nas jo bo daroval Jože Adamič, misijonar na Madagaskarju, ki je trenutno ravno v Sloveniji.

Če pa bi kdo rad še kaj prispeval: prostovoljni prispevki, volna, šolske potrebščine, kemični svinčniki, …                            Vas vabimo, da to storite najkasneje do nedelje, 2. julija.

Misaotra! Hvala, da ste del naše zgodbe in da nas v takem številu podpirate.

TRR:

Mladinsko informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

Račun je odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).
Kot NAMEN navedite “Donacija za program POTA Madagaskar”.

TRR: SI 56 6100 0000 7040 316
SKLIC: 00 616004