Ponovno pozdravljeni! 🙂

Točno tako, do odhoda nas loči še en mesec. Težko verjamemo, da smo se še pred kratkim spoznali, čez slabih 30 dni pa bomo skupaj preživeli neverjetno doživetje in tudi enkratno življenjsko izkušnjo v Zambiji!

Zambijci trenutno preživljamo veliko časa za knjigami, vendar si kljub temu vzamemo tudi čas za sestanke, na katerih se dogovarjamo pomembnejše stvari pred odhodom. Prav tako načrtujemo tudi oratorij, ki ga bomo lahko izvedli v ta namen pa smo že pričeli z zbiranjem materiala za delavnice in igre. Kmalu bomo zaključili tudi z zbiranjem prostovoljnih prispevkov po župnijah. Naše zbiranje uradno zaključimo 2. julija, ko bomo obiskali župnijo v Dravljah, kjer trenutno biva tudi misijonar pater Stanko Rozman.

Nekateri morda že veste, da je pater Stanko Rozman pred dobrim mesecem prišel na obisk v Slovenijo. Zambijci smo se z misijonarjem srečali v četrtek 25. maja 2017 v Cerkljah na Gorenjskem. Stanko nas je na srečanju seznanil s pomembnimi stvarmi, ki nas čakajo v Zambiji, prav tako pa nam je opisal kako deluje župnija v Mumbwi, v kateri bomo preživeli dober mesec dni v Zambiji. Da smo si stvari še lažje predstavili, nam je Stanko pokazal tudi nekaj fotografij, ki jih je posnel pred kratkim. Na željo našega misijonarja smo srečanje zaključili še s tarokom. 🙂 Res smo lahko veseli, da smo se lahko pred odhodom srečali z misijonarjem, zato smo mu še posebej hvaležni, da si je vzel čas za nas.

Če nas boste želeli spremljati tekom projekta med 16. julijem in 17. avgustom, to lahko storite prek Facebook-a. Vsekakor pa se bomo trudili, v kolikor bo to mogoče, da bomo bloge objavljali tudi takrat. Vsekakor pa se vam še enkrat javimo pred našim odhodom.

Do takrat pa se vam iskreno iz srca zahvaljujemo za vsak vaš dar, ki ste nam ga podarili in vašo podporo, ki nam jo dajete tudi v molitvi. Zahvaljujemo se tudi vsem duhovnikom, ki so nam omogočili, da smo lahko darove zbirali v njihovih župnijah.

… in še nekaj fotografij iz naših sestankov …