Tretji skupni vikend skupine POTA Bolivija pa bo verjetno že v Boliviji čez nekaj manj kot 50 dni.

Za prvi skupni vikend smo se odpravili v Kostanjevico na Krki, natančneje smo se nahajali v  zidanici v Orehovcu. Tam smo spoznavali naše vloge v skupini, snovali ideje in naredili še bolj podroben načrt zbiranja sredstev, poslušali ubrano igranje naše kitaristke Anja, malo manj ubrano – vendar od srca – prepevali, za lahko noč pa poslušali andske zgodbe. Poleg tega nismo pozabili tudi na spoznavanje drug drugega in povezovanje skupine in ga povezali s preizkušanjem kulinaričnih dobrot Dolenjske, ter tako združili prijetno s koristnim.

Predstavili smo se tudi pri svetih mašah v Krškem, Cerkljah ob Krki in v Brežicah. Po dolgem nedeljskem kosilu in obveznem klepetu pa smo se podali na lov za lamami. 🙂 Brez skrbi, lame smo lovili le v ogradi in še to le s fotoaparatom, saj smo hoteli te bolivijske živali vključiti v naš predstavitveni filmček. Ko smo zaključili zadnjo sceno filmčka smo se navdušeni odpravili vsak v svoj dom in komaj čakali naš drugi pripravljalni vikend.

Drugi pripravljalni vikend smo preživeli na Svetem Joštu, nedaleč od doma prostovoljke Urške. Na vikendu smo razmišljali o različnih kriznih situacijah, ki bi se lahko zgodile v Boliviji pa tudi o tem, kaj bomo v Boliviji počeli s pacienti in nanizali kar nekaj idej za delavnice in druge aktivnosti. Vsekakor bo veselo in zanimivo! Odpravili smo se tudi na potep skozi zelene gozdove, se naučili nekaj tai-chi vaj in si ogledali film Medianeras, da smo malce utrdili naše znanje španščine.

Predstavili pa smo se tudi pri sv. mašah v Stražišču in na Sv. Joštu in vikend zaključili v pričakovanju različnih predstavitev, ki nas še čakajo v prihodnjih dveh mesecih.

Skozi dva pripravljalna vikenda smo ugotovili, da smo navdušenja polna skupina, ki ji redko zmanjka teme za klepet ali dobro debato, poleg tega pa tudi, da vsak izmed nas v sebi skriva mnogo talentov, ki jih bomo v Boliviji s pridom uporabili pri našem delu. 🙂

Skupina POTA Bolivija 2015 na prvem pripravljalnem vikendu