Brasil, estamos chegando! (Brazilija, prihajamo!)

KAM SE ODPRAVLJAMO IN KAJ BO NAŠE POSLANSTVO?

Četvorko odprave POTA Brazilija, ki se v poletnih mesecih podaja v največjo in najbolj naseljeno državo Južne Amerike, sestavljamo štiri dekleta. V mesecu juliju bomo prostovoljsko delo opravljale v sirotišnici Casa de recuperação infantil Padre Antonio Muller, v avgustu pa pomagale v Centru de Apoio Infanto Juvenil, ter po potrebi obiskale še druge centre. Naše naloge bodo zajemale predvsem organizacijo oratorijev (kateheze, gledališka igra, delavnice) in različnih delavnic (kreativne, glasbene, športne) za otroke, prosti čas pa bomo izkoristile za ogled naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih Brazilija ponuja.

PREDSTAVITEV PROSTOVOLJK

TJAŠA BIZJAK

Moje ime je Tjaša, stara sem 20 let in prihajam iz Primorske, natančneje iz okolice Nove Gorice. Trenutno sem študentka 2. letnika kozmetike v Ljubljani. Prosti čas rada izkoristim za pobeg v naravo ali neznane kraje, igranje na saksofon, ples, ustvarjanje ter druženje s prijatelji in družinskimi člani. Po naravi sem zelo nasmejana, radovedna in nagajiva oseba. Moja življenska himna je Kekčeva pesem, zato se trudim, da vedno s seboj nosim sonce in smeh ter v ljudeh sejem dobro voljo.

O prostovoljstvu v tujini sem razmišljala že nekaj časa, zato sem letos zbrala pogum in se prijavila na program POTA. Prepričana sem, da bo ta nova izkušnja prinesla številne izzive, (pre)izkušnje in nepozabne spomine. Se že veselim! J

TINA KORDIČ

Moje ime je Tina, vendar me veliko ljudi bolj pozna po mojem vzdevku Tinka. Letos oktobra bom dopolnila 20 let, sedaj pa obiskujem študij pedagogike v Kopru. V prostem času rada pojem, se družim s prijatelji, veliko pa mi pomeni tudi čas, ki ga preživim z družino. Zelo rada  odkrivam nove kraje in spoznavam nove ljudi. Zelo uživam v delu z otroci, saj sem poleti tudi animatorka na oratorijih. Moja velika starst pa so motorji, še poesebej se rada udeležujem motokros dirk v tujini in Sloveniji.

Za program POTA v Braziliji sem se odločila, saj me je delo z otroci vedno veselilo, hkrati pa lahko na ta način prispevam nekaj dobrega za nekoga, ki pomoč res potrebuje in je hvaležen za vsak trenutek preživet z njim. Zato komaj čakam na to novo nepozabno izkušnjo, ki jo bomo doživele skupaj z ostalimi dekleti, ki se odpravljajo v Brazilijo.

ANA VIRANT

Sem Ana, po izobrazbi učiteljica nemščine in angleščine. Rada imam glasbo, gore in literaturo, če najdem čas, pa me zanima še veliko drugih stvari. Rada tudi spoznavam nove kraje in kulture, zato se veselim, da se bom z brazilsko ekipo prostovoljk poleti podala na vznemirljivo pustolovščino na drug konec sveta.

in DAŠA SOJER