MIARAHABA!

Smo 9 kubična ekipa, ki se 9. julija za 6 tednov odpravlja na 4. največji otok na svetu, na katerem slovenski misijonarji delujejo že 50 let. Tam se bomo iz glavnega mesta Atananarivo spustili proti jugovzhodu, kjer bomo v več misijonih organizirali oratorije za malgaške otroke.

Ekipo sestavlja 7 punc in letos ekskluzivno kar 2 fanta, ki imata svoj boljši kubik kar s sabo. Kot prava moška (BMM s.p.) si želita opravljati tudi težja fizična dela, o tem vam bomo vsekakor še poročali. Čeprav smo si osebnostno zelo različni, nas druži želja po razdajanju sočloveku.

EMA PIRNAR

Moje ime je Ema in sem primorka, prihajam iz majhne vasice v Vipavski dolini. Študiram Likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Po naravi sem zelo radovedna oseba, ki jo zanima mnogo stvari, najraje pa čas preživljam v naravi, še posebno na soncu, čas zelo rada namenim ustvarjanju (predvsem šivanju). Rada pogledam tudi kakšen dober film ali serijo, preberem dobro knjigo.

O prostovoljstvu v tujini in pomoči drugim že nekaj časa sanjam in sem bila vedno navdušena in hkrati nevoščljiva tistim, ki so zbrali pogum in šli. Letos pa je napočil ta trenutek, ko sem tudi sama zbrala pogum in se prijavila na program POTA z mojim, takrat še, fantom. Veselim se dela v naši skupini, doživetji in otrok, katerim bomo, vsaj upam lahko, na obraze narisali nasmehe.

ŽAN PIRNAR

Sem študent strojništva, v prostem času glasbenik, mizar, modelar, zidar in keramičar.

Če kaj povem, je to po navadi kakšna šala ali da tega pa ne vem. Prihajam iz Dolenjske. Star 22 let sem se odločil, da grem na odpravo v misijone, za kar sva se odločila skupaj z Emo, ki gre seveda zraven. Ona si je tega želela že prej.

Če bom ob koncu življenja kaj dosegel mi je to uganka; bom izdelal perpetum mobile in dobil Nobelovo nagrado, rešil problem Navier – Stokes-ovih enačb dinamike tekočin, iznašel nov način krmiljenja nepremosorazmernih sistemov v kibernetiki? Mogoče bo pa največji dosežek ta odprava na Madagaskar?

URŠKA VAHTARIČ

Sem Urška, študentka predšolske vzgoje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. V prostem času rada delam in se igram z otroki, se družim s prijatelji, odkrivam nove kraje in pojem v pevskem zboru. Že iz osnovne šole me spremlja želja, da nekoč prostovoljno odidem v eno od Afriških držav in pomagam tamkajšnjim ljudem. Prav zaradi tega sem se prijavila na projekt POTA Madagaskar – zaradi konkretne pomoči ljudem, da jim namenim svoj čas, vidim realno stanje na drugem kontinentu in tudi ostalim prikažem drugačen pogled na svet. Se že veselim novih izkušenj!

KATJA HOČEVAR

Sem Katja in prihajam iz okolice Medvod. Sem študentka 4. letnika Specialne in rehabilitacijske pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Poleg študija delam v otroški igralnici, kjer se vsakič znova naučim kaj novega od otrok. Rada berem, preživljam čas v naravi, pogledam kakšno dobro serijo ali film in zelo zelo rada hodim v gledališče.

Za program POTA in Madagaskar sem se navdušila kakšni dve leti nazaj in letos sem končno uspela najti dovolj časa za prosto poletje. Komaj čakam, da se spoznamo z malgaško kulturo, da otrokom pričaramo nasmeške na obrazih in naberemo nove izkušnje ter predvsem čudovite spomine, ki bodo večno ostali v nas.

TJAŠA CAR

Ime mi je Tjaša in prihajam iz Murske Sobote. Sem absolventka magistrskega študijskega programa smer Razredni pouk. Obožujem delo z otroki, gledanje filmov, druženje s prijatelji, zabave, morje, sprehode v naravi s svojim kužkom in nove izzive.

Za projekt POTA me je navdušila prijateljica, katerega se je udeležila tudi sama. Ob njenem pripovedovanju, sem takoj postala navdušena in si rekla, da si tega želim tudi sama. Odločila sem se, da je letos priložnost, da »brezskrbno« poletje preživim kakovostno.

Na Madagaskar se odpravljam željna novih izkušenj, novih dogodivščin, stopiti iz cone udobja v meni neznan svet ter spoznati malgaški svet in njihovo kulturo. Moje glavno vodilo pa je želja pomagati sočloveku in narisati nasmeh na obraz slehernemu otroku.

AMALIJA COTMAN

Sem Amalija, prihajam iz župnije Jarše, po naravi sem zelo optimistična in komunikativna oseba polna energije, ki v vsaki stvari poskuša najti nekaj dobrega in vse obrniti na smeh. Rada spoznavam nove ljudi in kulture, se spopadam z novimi izzivi, gledam sončne zahode in sem v družbi ljudi, ki me osrečujejo. Moja največja strast so otroci in glasba, veliko svojega prostega časa izkoristim za petje, igranje z nečaki ter za druženje in ustvarjanje z jarškimi animatorji.
Ideja, da bi pomagala v afriških misijonih se je v meni prebudila že v zgodnjih osnovnošolskih letih in se je med gimnazijskimi leti izoblikovala v željo po prostovoljstvu na Madagaskarju, letos pa je prišel čas, da moje dolgoletne sanje postanejo resničnost.

BENJAMIN DRENIK

Sem Benjamin, star sem 25 let in prihajam iz okolice Novega mesta. Zaključujem študij Kineziologije na Fakulteti za šport, poleg športa pa sta moja glavna hobija petje in igranje kitare.

Odločitev za prostovoljstvo preko programa Pota je v meni tlela že nekaj časa, predvsem zaradi prijateljev in družinskih članov, ki so to že izkusili. Z letošnjim letom sem se odločil, da se tudi sam pridružim programu in izredno vesel sem, da se lahko skupaj s svojim dekletom, 6 novimi prijateljicami in prijateljem podam na Madagaskar!

EVA VOVKO

Sem Eva, stara 20 let in prihajam iz Novega mesta. Študiram fizioterapijo in imam rada šport, druženje s prijatelji, gledanje animiranih in pravljičnih filmov ter doživljanje spontanih dogodivščin. Trenirala sem gimnastiko, atletiko in mažorete, dokončala pa sem tudi glasbeno šolo iz violine. V domači župniji sem tudi animatorka za otroke in članica Frančiškanske Lenartove Mladine.

Prostovoljno delo v Afriki je ena izmed mojih življenjskih ciljev o katerem sanjam že od osnovne šole.  Povsem sem navdušena, da se mi bo ta želja letos uresničila, saj se skupaj z mojim fantom Benjaminom odpravljam na Madagaskar! Upam da bom svojo nalogo tam dobro opravila in uporabila vse svoje talente in tako polepšala košček sveta. 😊 Komaj čakam!

TANJA MAVRIČ

Sem Tanja, prihajam iz Celja in sem študentka 4. letnika Veterine. Za prostovoljno delo v tujini me je navdušila moja starejša sestra Tina. Delo z mladimi me zelo veseli in mi hkrati predstavlja velik izziv. Prosti čas rada preživim v naravi, v družbi nasmejanih prijateljev in kosmatih štirinožnih spremljevalcev.

Od projekta Madagaskar 2019 pričakujem poletno dogodivščino z dodano vrednostjo.

Veseli bomo vaše podpore. Spremljate nas lahko tudi na Facebook strani POTA Madagaskar 2019.

VELOMA!