Spoznajte našo skupino! V Juliju se nas bo šest deklet odpravilo na Tajsko, deželo nasmehov, kjer bomo en mesec preživele v družbi otrok v vrtcu in šoli Piyamart school. V spodnji objavi si lahko preberete kdo smo in kaj nas vleče na POT 😊

Ajda Černe, 22 let
Sem Ajda, prihajam iz Ljubljane. Trenutno študiram Socialno pedagogiko na Pedagoški fakulteti. Poleg študija delam v enem izmed ljubljanskih hostlov, kjer imam priložnost, da se družim z različnimi ljudmi iz različnih kultur. V prostem času rada berem knjige, pišem poezijo, poslušam glasbo, hodim na koncerte in preživljam čas zunaj v naravi. Rada grem s prijatelji na kavo, saj uživam v različnih debatah.
Za prostovoljstvo POTA sem slišala že nekaj let nazaj, ko so se moji prijatelji odpravljali na vse možne konce sveta, letos pa, ker imam med poletjem tudi sama končno več časa, sem se odločila, da se prijavim in grem. Težko opišem zakaj točno sem se odločila za POTA, a nekaj v meni me vleče na neznano, a zelo vznemirljivo pot, katere se že zdaj veselim in pričakujem, da bo res lepa izkušnja, ki mi bo ostala v spominu še nekaj časa
Špela Krnc, 19 let
Sem Špela, prihajam iz okolice Sevnice (Blanca) in sem študentka Predšolske vzgoje v Kopru. Sem človek, ki deluje na sonce. Rada imam sončne vzhode, ker pa nisem ravno jutranji človek, se večinoma zadovoljim z zahodi. 😉
Moja strast so gore in prostrani gozdovi; narava nasploh. Še posebej v družbi meni ljubih in srčnih ljudi ali pa v tišini, v stiku z Bogom.

Odkar sem pri skavtih, se učim preprostosti, iznajdljivosti, veselja in darovanja drugim. Morda je tudi zato moja želja po prostovoljstvu končno prerasla v veliko odločitev – letos pa res grem! Zavedam se, da bo treba marsikdaj stopiti iz cone udobja, a se veselim novih izzivov, ustvarjalnosti, ki bo privrela iz naših možgančkov in ljubezni, ki že čaka, da se razlije iz naših src na tajske otroke.

Eva Cemič, 19 let
Sem Eva in prihajam iz okolice Krškega. Obiskujem študij fizioterapije v Ljubljani. Sem človek, ki živi za trenutke, predvsem takšne spontane, s soncem obsijane; potovanja, predvsem v tiste dežele s toplim, sončnim podnebjem ter srčnimi, ljubečimi ljudmi. Sem tudi večna iskalka, empatije, dobrih knjig, spontanosti, občasno pa tudi same sebe. Kadar mi čas dopušča rada kuham in ustvarjam.
Letos si želim, poleg raziskovanja nove dežele, tudi pridobitve izkušenj pri delu z drugimi, zato sem se odločila za opravljanje prostovoljnega dela s POTA.
Neža Stanovnik, 18 let
Sem Neža, prihajam iz Bohinja, natančneje iz Srednje vasi. Trenutno obiskujem Škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu nad Ljubljano in bivam v tamkajšnjem dijaškem domu. Rada rišem, slikam, berem, gledam filme in poslušam glasbo – vse od country, popa in jazza, pa do gospla, blousa in rock ‘n’ rolla. Posebej rada potujem, spoznavam nove jezike, navade in kulture, ter delam z otroki.
Za program POTA vem že dolgo časa, zanj pa sem izvedela od prijateljev, ki so se programa udeležili že večkrat in so vsakič nazaj prišli polni super vtisov. Prav tako so mojo odločitev za prijavo na POTA še okrepili super POTApisi, ki sem jih šla poslušat.
Gaja Osojnik, 19 let
Sem Gaja in prihajam iz Žirovnice, vasi na Gorenjskem. Trenutno obiskujem zadnji letnik Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani in živim v dijaškem domu. Rada sem obdana z ljudmi in zato me po pouku najverjetneje najdete v sosednji sobi (ne v moji) ali pa nekje zunaj . Ko se ne učim in ne opletam po sosednjih sobah, navadno poslušam glasbo. Poleg tega rada berem poezijo, se smejim, kuham, predvsem pa pečem, rada jem dobro hrano in rada zabavam svoje hišne ljubljenčke. Zelo rada pa od časa do časa komu tudi malo ponagajam, ampak samo do te mere, da iz človeka izvlečem nasmeh.
Letos poleti me čaka izkušnja, ki se je neizmerno veselim in hkrati tudi bojim, vendar se mi zdi, da je čas pravi in da se bom z njo uspešno soočila.