Bom dia!

Sva Petra in Nataša, dve preprosti punci, mladi učiteljici in prostovoljki, ki sva letos zbrali pogum, da najino željo po prostovoljstvu in delu z otroki združiva z Afriko.  🙂

Nataša

Sem otrok po duši, oboževalka pravljic in razredna učiteljica. Verjamem v to, da je prostovoljno delo lahko tisto, ki nariše nasmeh na obraz. Zelo rada imam naravo, morje in hribe. Hvaležna sem za vse dobre ljudi okoli sebe. Hkrati pa tudi za afriško izkušnjo, ki me čaka in za katero sem, kar nekaj časa zbirala pogum. POTA so idealna priložnost, da izstopim iz svoje cone udobja, spoznam novo kulturo, ljudi, pomagam otrokom ter s tem obogatim tudi sebe.

Petra

Sem Petra, dopoldne učiteljica razrednega pouka, popoldne ustvarjalka, klekljarica, raziskovalka narave, ljubiteljica Afrike in še mnogo več. Že nekaj časa si želim raziskati Afriko, spoznati tamkajšnjo kulturo, naravo … Prepričana sem, da mi bodo izkušnje, ki jih bom prejela med delovanjem v Namaachi, še kako obogatile življenje.

Predstavitev projekta

Julija se za 5 tednov odpravljava v salezijanski misijon v vasico Namacha v Mozambiku. Tam bova kot prostovoljki pomagali sestram salezijankam in drugim pri delu z otroki v internatu za dekleta, šoli in vrtcu. V Mozambiku se bova srečali tudi s sestro Zvonko Mikec, ki svoje misijonsko poslanstvo v Afriki opravlja že več kot 20 let.

Otrokom bova nudili učno pomoč, za njih pripravljali različne delavnice in igre ter se aktivno vključevali v njihov vsakdan. Trudili se bova svoje znanje, izkušnje in veselje prenesti tudi otrokom v Mozambiku.

Verjameva, da je mogoče z majhnimi koraki spreminjati svet na bolje. Začnemo pa lahko že danes.  🙂

»Zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen. » (1 Kor 1,1-13)

Najine misli

Nataša:
»Ne hodite tja, kamor vodi utečena pot. Namesto tega pojdite tja, kjer ni poti, in pustite sled. Samo tisti, ki si drznejo iti predaleč lahko ugotovijo, kako daleč lahko sežejo. »(T. S. Eliot)

Petra:
»Believe in yourself and all that you are. Know that there is something inside you that is greater than any obstacle.« (Christian D. Larson)

Kontakti in socialna omrežja

Veseli bova finančne podpore, materialnih sredstev ali molitev in nasvetov, ki bi nama pomagali pri uresničitvi najinega projekta.

Trudili se bova zapisati kakšen blog z aktualnih dogodkov in deliti z vami svoje vtise, ko se vrneva nazaj v Slovenijo. Kontaktirate pa naju lahko na fb skupini.