Kdo smo?

Smo prostovoljci programa POTA, ki pripravlja projekte mednarodnega skupinskega prostovoljstva v okviru SKAM-a. Naša skupina, ki jo sestavljamo Katja, Ana, Ana, Eva, Anamarija, Rok, Nina, Tinkara, Alenka, Katarina, se bo letos poleti za 5 tednov odpravila na Madagaskar, kjer bomo sodelovali pri izvedbi oratorijev za več kot 2500 tamkajšnjih otrok. Obiskali bomo slvenske misijonarje, ki delujejo na otoku. To so Pedro Opeka, Tone Kerin, Janez Krmelj, Jani Mesec in Jože Adamič. S tem želimo del sebe podariti ljudem, ki potrebujejo našo pomoč in pozornost. Ta izkušnja nas bo spodbudila k medčloveški solidarnosti in globalni soodgovornosti.

Na blogu POTA Madagaskar 2018 vas bomo sproti obveščali o novostih glede izvedbe projekta, vseh dejavnostih, ki jih bomo izvajali pri pripravi in med samo izvedbo projekta ter dogodkih, ki jih bomo v okviru projekta organizirali.

KAKO NAM LAHKO POMAGATE FINANČNO PODPRETI MISIJONARJE NA MADAGASKARJU?

Veseli bomo finančne podpore, materialnih sredstev ali molitev in nasvetov, ki bi nam pomagali pri uresničitvi našega projekta. Zbrana sredstva bomo odnesli na Madagaskar in jih izročili misijonarjem. V ta namen bomo zbirali sredstva po raznih župnijah po Sloveniji, svoj dar pa lahko nakažete tudi na TRR:

Društvo SKAM
Jurčičev trg 2
1000 Ljubljana

IBAN: SI56 3000 0001 0177 470
BIC banke: SABRSI2X
Koda namena: CHAR
referenca: SI00 130-01
namen: donacija Pota, Madagaskar

FB stran: https://www.facebook.com/potamadagaskar/

Kratka predstavitev prostovoljcev

ROK KURALT: Ker sreča je v malih stvareh, naprimer, ko ti nekdo podeli svoj košček hrane.

EVA ERBEŽNIK: Vedno nasmejana in polna energije.

ANA CERKOVNIK: Obožujem proste poletne dni, ko lahko skupaj z dobro družbo pobegnem na kratek oddih in za sabo pustim vse skrbi.

NINA PLEŠEC: Vsee kar rabis je ljubezen… in psa.

KATARINA ČETINA: Ponavadi sem mirna kot srna, znam pa tudi pokazati svoje roge (in zobe).

ANAMARIJA STOJC: Navdušuje me vojska in zato me vsi jemljejo kot izredno zahtevno in strogo osebo. A kljub temu ko me spoznaš ugotoviš, da sem odprta, vesela in zabavna.

ANA ZOTLER: Zelo rada spijem dobro skodelico kave v družbi dobrih prijateljev. Rada hodim v naravo, igram kitaro in hodim na skavtska srečanja. Študiram predšolsko vzgojo in se že zelo veselim dela z otroki na Madagaskarju.

TINKARA JERKIČ: Rada prezivljam cas v naravi. Sem zelo radovedna, nasmejana in vztrajna. Uzivam v novih življenskih izzivih – POTA izkušnja mi je lani pustila poseben pečat v mojem življenju, zato se neizmerno veselim letošnjega projekta MADAGASKAR.

KATJA RAVNIKAR: Obožujem rože, ki divje cvetijo, sonce, ki toplo žari in ljudi, ki se iskreno smejijo.

ALENKA PETERNELJ:Obožujem rastline in naravo, ter vse kar je s tem povezano.