Ponovno pozdravljeni! 🙂

Zadnji vikend v aprilu smo prostovoljci, ki se poleti odpravljamo v Zambijo, preživeli naš drugi pripravljalni vikend – že tretji vikend, ki smo ga kot skupina preživeli skupaj. V tem času smo se uspeli že dodobra spoznati in ugotoviti, kako delujemo kot skupina.

Tokrat smo se odpravili v Belo krajino, od koder prihajata dva naša člana, Sara in Matej. Večino časa smo preživeli na Suhorju. Imeli smo veliko časa za dogovarjanje glede našega projekta, nov pogled na celotno dogajanje pa sta nam dali tudi delavnici, na katerih smo se pogovarjali o morebitnih kriznih situacijah, ki se lahko zgodijo in o tem, kaj bo, ko se poleti vrnemo domov. Pogovori o tem so nam odprli čisto nove teme za pogovor, saj smo bili do sedaj osredotočeni le na to, kaj se bo dogajalo v Zambiji. Smo pa veseli, da smo se tokom teh pogovorov in delavnic med sabo še boljše spoznali in ugotovili, kaj pričakujemo od našega prostovoljnega dela. Veliko časa smo namenili druženju. V soboto smo se odločili, da se odpravimo na road trip po Beli krajini. Nebelokranjski del ekipe je bil navdušen predvsem nad izvirom reke Krupe in kopališči na reki Kolpi, ugotovili smo, da nam je ta del Slovenije precej nepoznan in da bomo definitivno še kdaj prišli na obisk.

Vsi že nekaj vemo o Zambiji. Navsezadnje smo se dneve, tedne pripravljali, preden smo se upali bližnjim razkriti naše načrte za letošnje poletje in za to smo rabili kar nekaj konkretnih podatkov o tamkajšnjem življenju. Vseeno pa smo si na vikendu pripravili kratke predstavitve o zambijski kulturi, veri in geografiji. Ali ste vedeli, da je povprečno število otrok v zambijski družini 6.5?

V nedeljo smo se vsi skupaj odpravili na obisk župnije v Črnomlju, kjer smo sodelovali pri vseh treh svetih mašah. Lepo se jim zahvaljujemo za vse prostovoljne prispevke in tople besede.

Po nedeljskem kosilu smo imeli kratko refleksijo o minulem vikendu. Naredili pa smo tudi že načrte o našem nadaljnjem delu pred odhodom v Zambijo – čaka nas še nekaj obiskov župnij in pa priprave delavnic za zambijske otroke.

Začeli smo z zbiranjem barvic, svinčnikov, starih rjuh in volne. Če slučajno želite darovati kaj od tega, nam lahko pišete.

Vaši “Zambijci” 🙂

 

..in še nekaj fotografij..