V mislih nam še vedno odmevajo poslednji takti našega koncerta ”Dobrodelni za Indijo”, ki smo ga organizirali v petek, 17. 5. 2019, v Celju. Zvenijo čudovito.

V poznem majskem popoldnevu smo se dobili na hribu nad Celjem, ki se je bleščal v soncu in svežih zelenih odtenkih. Ker se sami (no, razen Katje) ne gibljemo veliko v teh štajerskih koncih moramo poudariti, da nas je atmosfera na sv. Jožefu res prevzela. Naš večer se ne bi mogel začeti lepše.

Tekom koncerta so se na odru zvrstile štiri glasbene zasedbe, ki so s svojim pestrim programom vsaka po svoje dopolnile pisano paleto melodij. Večer so s svojim bolj klasično obarvanim repertoarjem otvorili Fantje z Jožefovega hriba, sledil jim je narodno zabavni ansambel Narodnjak. Svojo mladostno noto je kasneje dodal še bend FZL, melodični del večera pa sta sklenila Sara in Jakob Gajšek z dvema pop skladbama, pri katerih ju je na violini spremljala naša prostovoljka Miriam. Kot zadnja pa sta se na odru predstavila naša prostovoljka Katja ter njen soplesalec Miha, ki sta nas skozi dve lirični skladbi začarala. A ne s petjem, pač pa s svojim paraplesom.

Ves program sta povezovali prostovoljki Katja in Miriam, ki sta koncert začinili z različnimi zgodbami o Mati Tereziji. Ta je namreč svojo -nobelove nagrade vredno- pot začela ravno v Kalkuti. Zraven sta poslušalcem skozi celoten večer predstavili tudi nas in naše načrte letošnje odprave v Indijo.

Uradni del koncerta se je še prekmalu zaključil in poslušalce smo povabili, da se nam pridružijo na neuradnem druženju ob domačih dobrotah, ki smo jih popoldne s tremi avtomobili pripeljali na vrh sv. Jožefa. V bolj sproščenem vzdušju smo imeli tako možnost, da vsem gostom odgovorimo še na njihova vprašanja ter malce bolj podrobno in individualno predstavimo svoj program odprave. Seveda smo prodajali tudi naše majčke (katerih zalogo moramo zaradi velikega zanimanja podvojiti), verižice in čaje (brez medu), ki so šli za med. 🙂

Pozno zvečer smo se tako odpeljali proti domu, še mnogo bolj razpoloženi kot smo prišli. Celotna izkušnja, lepe melodije, predvsem pa odziv naših poslušalcev so v nas zbudili tiho željo…  Bi morda pred odhodom organizirali še en koncert?

PS.: Prostovoljci bi se ob zaključku koncerta še posebej radi zahvalili vsem nastopajočim, ki so obogatili naš večer, fotografinji Ani Sajovic, ki je prispevala fotografije tudi za predmetni blog, Roku Lužniku, ki je s svojo kamero dokumentiral vse umetniške točke, domu sv. Jožefa, ki nam je radodarno odstopil svojo dvorano in napisom Bernik, ki so omogočili, da je naš logo zdaj odtisnjen tudi na velikem platnu.