Živjo! 🙂

Pred nami je samo še 5 dni do odhoda in še pred kratkim se nam je zdelo, da bo odštevanje do odhoda trajalo večno. Mislim, da nikogar izmed nas ne skrbi kako bo vse skupaj potekalo, saj smo se kar nekaj mesecev pripravljali na vse skupaj in trenutno lahko rečem, da so vse stvari (razen naših kovčkov) pripravljene. 😉 Da smo lahko še bolj mirni je poskrbel tudi misijonar pater Stanko Rozman, ki nam je podal še kakšen dober nasvet glede potovanja in bivanja v Mumbwi.

V nedeljo 2. julija smo obiskali še zadnjo župnijo, kjer smo zbirali prostovoljne prispevke. To je bila župnija Dravlje, kjer smo tri (Anja, Tinkara in Urša) izmed šestih prostovoljcev sodelovale pri dveh sv. mašah. Zelo smo bile vesele, da je pri prvi sv. maši sodeloval tudi pater Stanko. Pridiga je bila tako še bolj zanima, saj je tamkajšnji župnik imel nekakšen intervju s patrom Stankom in tako smo lahko izvedeli še kaj več o njegovem življenju in ljubezni do Afrike. Še enkrat se zahvaljujemo vsem v župniji Dravlje, ker so nas tako lepo sprejeli in vsem, ki ste darovali za misijon v Mumbwi.

V četrtek zvečer pa smo se vsi Zambijci dobili na Rakovniku. Tam smo v kapeli imeli našo zadnjo (malo bolj zgodnjo) sv. mašo pred našim odhodom. Sv. mašo sta maševala salezijanec Marko Košnik in “naš” misijonar pater Stanko Rozman. Zbrali smo se v manjši kapeli kjer smo si še pred mašo razdelili naloge za sodelovanje. Po njej smo na hitro naredili še fotografijo z obema duhovnikoma in se nato odpravili v manjši prostor, kjer je sledila delitev vseh zbranih stvari, ki jih bomo s seboj odnesli v Zambijo. Veseli smo bili tudi pogovora s patrom Stankom, ki se je od nas na koncu poslovil z besedami: “Pozdravite Afriko v mojem imenu”! Pater Stanko se v Zambijo vrača 17. avgusta, ko bomo mi že odhajali domov, zato smo si že nekajkrat rekli, da se bomo pozdravili v zraku ;).

Zbiranje prostovoljnih sredstev in stvari, ki jih bomo odnesli v Zambijo, se s prejšnjim ponedeljkom že končalo in veseli smo, da vam lahko sporočimo, da smo z zbiranjem zelo zadovoljni! Zahvaljujemo se vam za vsak dar, ki ste nam ga podarili in za vse vaše molitve in podpore. Zbrali smo 6.930€. Poleg denarja smo zbirali še stvari, ki jih bomo uporabili predvsem za delavnice za tamkajšnje otroke. Prepričani smo, da bomo z njimi razveselili veliko število otrok. Še enkrat iskreno HVALA!! 🙂

Nekateri že veste, da to nedeljo 16.julija 2017 okoli 15. ure letimo iz Zagreba, naslednji dan pa bomo prispeli v Lusako, glavno mesto Zambije. Komaj čakamo!!

Se slišimo iz Zambije! 🙂

..še nekaj fotografij iz preteklih dogodkov..