Pluje z notranjo motivacijo, pričakovanji, takimi in drugačnimi, z nekaterimi strahovi, a vseeno z namenom, da nam ta izkušnja prinese osebno rast, izmenjavo znanj, spoznavanje kulture, različnosti …

Naša barka pljuje čez Atlantski ocean na drugo celino, nam nepoznano celino – Latinsko Ameriko, natančneje v Brazilijo, v mesto Corumbá.

POSLANSTVO. Ne gremo na potovanje – naš namen je mednarodno prostovoljstvo preko programa POTA. Hvaležni smo, da nas je vseh osem (Manja, Primož, Ana, Barbara, Urška, Petra, Estera, Nina) zašlo na to pot. Naše poti so se srečale z namenom, da vsak da svoj talent, svoje ideje, svojo osebnost za druge, da se da na razpolago.

Tako se povezujemo v sodelovalno skupino, ki že aktivno zbira finančna in materialna sredstva za gostitelje, center CAIJ. Tam bomo z otroki in mladimi aktivno preživljali čas. Tako bodo v dobri družbi zavarovani pred nevarnimi brazilskimi ulicami.

Kaj vse smo do sedaj že pripravili za vas in posledično zanje?

  • Postna akcija “Kava za projekt skupine POTA”.
  • Pripravljalni in spoznavni vikend prostovoljcev na Zaplani.
  • Delovna akcija – zvijanje lepih misli in okraševanje sivkinih vrečk.
  • Sodelovanje z dramsko skupino študentskega doma Vincencij. V dramski igri »Miciki je treba moža« nastopata tudi naša člana, Ana in Primož.

Seveda ne smemo pozabiti na naše brazilske stojnice po vseh mašah, pri katerih smo in še bomo predstavili naš projekt. Hvala vsem, ki ste/boste v zameno za prostovoljne prispevke vzeli majico z našim logotipom, mogoče sivko, kazalko, koledar ali pa le lepo misel ali naš letak s podrobnostmi projekta.

Že vsaka lepa beseda in spodbuda nam veliko pomenita – vse to bomo ponesli sabo, med te otroke, ki nas pričakujejo, ki se nas veselijo. Želijo si naše družbe, tako kot mi njihove. Želijo se učiti od nas, tako kot se želimo mi od njih.

Naj se širi sporočilo o našem projektu POTA Brazilija 2015.

HVALA!