Danes sta za nami že 2 meseca, odkar smo izvedeli, da smo bili izbrani za projekt Zambija. Vse od takrat smo polni pričakovanja, da bomo naš projekt tudi izvedli. Čas do takrat pa posvečamo pripravam in medsebojnemu spoznavanju. Poleg priprav in vikenda, ki nam ga je pripravil program POTA, smo ‘Zambijci’ od 31. marca do 2. aprila 2017 na Krvavcu že imeli naš prvi skupni vikend.

Na vikendu smo se imeli odlično. Koordinatorki Anja in Sara sta nam pripravili 2 delavnici, na katerih smo se pogovarjali o naših pričakovanjih, nalogah in tudi strahovih. Vsekakor smo ves čas posvečali drug drugemu in se tako še bolje spoznali med seboj. Videli smo tudi, kako kot skupina delujemo skupaj in se rokujemo z različnimi situacijami. Poleg delavnic smo imeli čas za druženje in načrtovanje našega projekta. Sicer smo pogrešali člana našega projekta Mateja, ki se nam zaradi drugih obveznosti ni uspel pridružiti, vendar je bil kljub temu ta vikend poln smeha, načrtovanja, druženja in spoznavanja.

Kmalu nas čaka še naš zadnji skupni vikend, do junija pa bomo med nedeljami še naprej zbirali darove za misijon patra Stanka Rozmana po različnih župnijah. Najlepše se zahvaljujemo župniji Marijinega Oznanjenja in župniji Metlika za vse prejete darove! 🙂 Z veseljem vam še sporočamo, da se nam je že uspelo cepiti in da so letalske karte že kupljene, s tem pa je dokončno določen datum našega odhoda. V Zambijo se odpravljamo 16. julija, vračamo pa 17. avgusta 2017.

Kmalu se spet oglasimo! 😀