V petek, trinajstega julija, smo se odpravili v dom za ostarele (azil). Tam smo skupaj z brazilskimi animatorji ustvarili program. Odigrali smo priliko iz Svetega Pisma o Desetih devicah. Za tem smo imeli delavnice, na katerih smo ponovno izdelovali zapestnice, ki so bile zanje precej zahtevne.

V soboto je prišel čas za naš prvi »mali oratorij«, ki se je odvijal v centru Don Bosco. Tema je bila Deset devic, zato smo znova uprizorili to priliko. Za bansi, igro ter kratko katehezo smo imeli vsak svojo delavnico. Marija je otroke učila osnove Kick box-a, Katja je odšla v nekoliko bolj umirjene vode z izdelavo kazal za knjige. Manca je Brazilce seznanila z nekaterimi slovenskimi besedami. Nastja in Miha pa sta otroke odpeljala v živalski svet z izdelavo papirnatih papagajev ter sovic narejenih iz klobučevine.

Zvečer smo se skupaj z našo gostiteljico Luciene odpravili na molitveno uro k neki družini na dom. Ta se je zaključila z obilno pogostitvijo.

V nedeljo smo se na vse zgodaj zjutraj (ob 7. 30. uri) odpravili k maši, kjer so otroci tudi pokazali izdelke narejene dan prej na oratoriju. Po maši smo še dodelali zadnje malenkosti, ki smo jih morali pripraviti za kolonijo, za otroke stare od štiri do deset let, ki se je začela dan kasneje, več o tem boste izvedeli v naši naslednji objavi.

#vamoscomprar*²

*¹ ni več olja (device, ki jim je zmanjkalo olja v svetilkah)

*² gremo kupit (olje)