Največkrat govoričim takrat, ko to po mnenju koga ni potrebno. Tudi v naši PoTa skupini in neredko v skupinah, v katere sem sicer vključena, v prijateljskem in družinskem krogu, dobim pod nos, da naj ne analiziram toliko in da naj se samo prepustim ali še slabše, zamahnem z roko, zaviham z noskom in grem naprej. Pa je to res to, kar sem jaz in kar želim početi?

V zadnjih tednih, morda bolje rečeno mesecih, sem sprejela nešteto odločitev, najsi so bile le-te pametne ali nespametne. Iz vsake poskušam izvleči vsaj eno lekcijo zase in svoje življenje. Trenutno s polno glavo vsaj dvajsetih skrbi, neboditreba misli in francosko glasbo v ozadju (hja, to je ena izmed posledic vnovične odločitve za koordiniranje PoTa skupine) razmišljam o ljudeh, ki me spremljajo v mojem življenju. Eden dobrih, morda celo najboljših prijateljev, mi je nedavno navrgel nekaj v smislu sledečega citata: »People come into your life for a reason, a season or a lifetime.« No, on je to prenesel na področje prijateljstva.

Z mislimi in eno nogo sem že v Indiji. Anup in Mojca, vidva sta med drugim »krivca«, da razmišljam o spremembi datuma odhoda iz miljardne dežele. Težko se fokusiram na stvari, ki jih moram opraviti do odhoda (Valentina, tudi tu se med drugim ujameva 🙂 ). Ne glede na lansko izkušnjo vem, da me čaka precej novosti. Če ne drugače, sem letos obkrožena s čisto novimi, karakterno totalno drugačnimi ljudmi, ki bodo z menoj spoznavali to sila umazano, hrupno, nagneteno, pisano, dišečo … deželo. Nekateri bodo ostali »for a lifetime«, z nekaterimi bom samo »for a season«, verjetno s kom samo »for a reason«. Vsak pa me uči in sili k razmišljanju o sebi, kje sem šibka, kje močna, kje so moje meje… Hvala vam za to, dragi mladenič in mladenke (pravim jaz, starosta :))!

Tudi tale zapis je nastal, ker pač ne (z)morem in ne želim prenehat’ razmišljat’, analizirat’, se spraševat’, padat’, se pobirat’, se kesat’, obtoževat’, borit’, ljubit’…

Stavim, da se bo sedaj marsikdo izmed vas, ki to berete, vprašal, kaj pa je želela povedat s tem? Ha, pa sem vas dobila! Tudi vi analizirate! 😉

Ker, hmm… je življenje lepo! Pa naj me razume, kdor me more. 🙂
J