_DSC7850

V četrtek, 19. 11. smo s prireditvijo Mnogo obrazov enega sveta obeležili deseto obletnico delovanja programa POTA. Večer je odlično uspel. V lepo okrašeni dvorani Zavoda sv. Stanislava smo si lahko ogledali predstavitveni POTA video, prisluhnili potovki z najdaljšim stažom – Poloni, patru Pasquale-ju – gostitelju iz Brazilije in našemu p. Primožu. Sledili so razgibani nastopi glasbenih gostov: Judite z bandom, Odkloplenega Grega z LooBEzND-om in Gala Gjurina z odličnima pianistom in bobnarjem, ki so nas s svojim nastopom prepričali, da bi nam bilo žal, če bi prireditev zamudili.

_DSC7925

_DSC8066Prireditev, s katero smo želeli sporočiti, da ima svet mnogo obrazov, poleg tistih, ki nam jih posredujejo mediji, tudi tiste, ki jih POTA prostovoljci spoznavamo na projektih, je imela tudi sama mnogo obrazov. Nekatere vidne in druge zakrite. Najbolj vidni so bili gotovo obrazi voditeljev, govornikov in nastopajočih glasbenikov. Bili so sijoči, poglobljeni, nasmejani, odprtih ust v petju in napihnjenih lic v pihanju (brazilskega saksofona).

Potem so bili za prireditev zaslužni mnogi manj vidini obrazi. Prostovoljci, ki so pomagali oblikovati dogodek s krašenjem dvorane, oblikovanjem promocijskega materiala, promocijo, pripravo hrane in pijače, vina, ozvočenja, tehnike, scenarija, stojnic, vodenjem in sprejemanjem glasbenikov,  postavitvijo fotorazstave in gotovo še čim. Za vsakim obrozom stoji konkretna oseba, ki dodala prireditvi svoj del.

_DSC8093Nekoliko bolj v prenesenem pomenu bi lahko rekli, da je tudi sama prireditev imela mnogo obrazov. Bila je raznolika. Že dogajanje na odru govori temu v prid. Video, govori v različnih jezikih, različni glasbeniki … Tudi napovedovalca sta se medtem, ko nista s poetičnimi stavki povezovala prireditve večkrat preoblekla. Med publiko je tekom prireditve zaokrožila škatla z mislimi s preteklih POTA koledarjev._DSC7742

Toda sam sem v vsem tem prepoznal še en obraz. Ko so pripave gladko tekle in je bilo vse narejeno ob pravem času, ko so prišli prvi gostje in bili tako veseli drug drugega, da kar niso hoteli v dvorano, ko sem kot gledalec iz sedeža opazoval, kako se prireditev odvija, ko je Gal kar dodajal pesem za pesmijo in z vsako bolj navdušil občinstvo, ko so se ljudje po dolgem času spet srečali, se objeli, se zaklepetali _DSC7726v atriju in ostali z nami še krepko čez enajsto, ko … V vsem tem je bilo nekaj več. Mi smo se trudili in naredili in dali vse od sebe, a na koncu, je bila prireditev mnogo boljša, kot če bi šlo vse samo po naših pričakovanjih. Dobro, da so POTA v dobrih rokah (prim. Mr 10, 18).

Krištof

Avtor fotografij: Žiga Lovšin

Več fotk si lahko ogledate na našem Facebooku in na Žigovem blogu