Prvi skupni vikend

Zadnji vikend v aprilu smo se štiri punce odpeljale v Robanov kot, kjer smo kljub obilici dežja preživele dva lepa dneva v dobri družbi, obdane s čudovito naravo.

Prvi dan smo izkoristile predvsem za spoznavanje, saj se pred odločitvijo za projekt Kazahstan, med seboj nismo poznale. Dobro smo sodelovale pri kuharskih podvigih in vseh drugih hišnih opravilih. Po dolgih pogovorih, smo se z dežniki odpravile na dvourni sprehod, s katerega smo prišle čisto premočene, malo premražene, a vesele in zadovoljne. Zunaj se je naredila že trdna tema, zato smo dan počasi zaključile.

Drugi dan smo pogovore usmerile predvsem v naš projekt. Dogovorile smo se predvsem o obisku župnij, izmenjale ideje o delavnicah in igrah, ki bi jih izvajale na dveh oratorijih, dogovarjale za datum odhoda in si ogledale animirani film Moana, ki bo iztočna tema oratorijev. Popoldne se nam je izza oblakov pokazalo sonce, prenehalo je deževati in v vseh nas se je prebudila želja, da spoznamo okolico tudi v malo bolj pisanih barvah, kot smo jo dan prej. Spet smo se odpravile na daljši sprehod, se nadihale svežega zraka, v čisti mrzli vodi oprale noge in uživale v čudovitem pogledu na gore, zapadli sneg in vse spomladansko zelenje. V poznih popoldanskih urah smo zaključile naš prvi predvsem spoznavni skupni vikend in se odpeljale domov.

Veselimo se že naše prve predstavitve, ki bo v Mozirju, 7. maja 2017.

Hvala, ker nas podpirate in spremljate naš blog.

Monika