Ponovno se javljamo po enem tednu, ki je za nas hitro minil. V centru se počutimo kot doma. In tudi vse naše zadolžitve so nam popolnoma znane. Tako ni več zmešnjave, ampak vsak izmed nas ve, kaj je njegova zadolžitev čez dan.
Dan v trgovini

Ena izmed naših zadolžitev je tudi pomoč v trgovini. Najprej napolnimo police nato se ob 9h odpre koticek kjer nudijo riž in sladkor. Ljudje ki so “del” Pag-asa centra imajo možnost dobiti sladkor in riž po nižji ceni. Sladkor je pakiran v kilogramske vrečke, ročno. Riž pa se deli v vreče, ki jih ljudje prinesejo s seboj. Zelo sem bila presenečena, da si nekateri ne morejo privoščiti primerne (s tem mislim čiste in nerastrgane) vreče. Ljudje najpogosteje vzamejo med 4-8kg. Največji “paket” riža je bil težak 18kg.

Joan je šestnajstletno dekle, ki je zadolžena za ta kotiček. V Pag-asa centru bo delala eno leto in s tem dokazala, da je “primerna”, da ji dodelijo donatorje, da bo potem lahko študirala. Razložila je, da nekateri živijo dve uri hoda od centra, zato takrat, ko pridejo do centra, vzamejo vecjo kolicino riža in sladkorja. To nesejo domov peš, kar je zelo naporno.

Paalam,

Ana & Tadeja