Prejšnji vikend smo se zopet odpravili na skupni vikend na lepo Dolenjsko. Tokrat smo se poslužili “prevozov”, kar je naredilo pot tja zanimivo, saj sva z Majo ugotovila, da gospod, ki nas je prijazno zapeljal do Novega mesta, prihaja iz župnije sv. Lenart – Klošter, kjer smo v nedeljo zbirali denar. Kako je svet majhen!

Petkovo popoldne in večer sta bila namenjena načrtovanju tedna, ki pride po štirih tednih prostovoljstva, ko se bomo z ovinkom vračali v Sao Paulo, in si sproti ogledali nekaj brazilskih znamenitosti.
Veliko je bilo petja, smeha, izjav (ki mogoče enkrat pridejo na blog) in pogovorov. Zdaj, ko gledam nazaj na petkov večer, me res veseli, da smo se že tako povezali in smo tako sproščeni drug ob drugem!

Sobota se je odvijala nekam hitro, saj smo vedeli, da nas Maja popoldne zapusti. Zato smo že takoj zjutraj pljunili v roke in začeli s peko piškotov (nismo zares pljunili, ker bi bilo to potem nehigienično, kajne? 🙂 ). Odločili smo se, da bomo naredili t.i. chocholate chip cookies, ker je bila to najlažja izbira. Kar naenkrat smo imeli tri velike posode, polne mase, in že smo izdelovali kroglice, za katere je skrbel naš glavni pek Teja, da so bili piškoti ravno prav hrustljavi in lepo rjavi.

Spekli smo ogromno piškotov, ki smo jih potem skupaj zavili v celofan in zavezali z barvnimi trakci.


Popoldne je bilo zaznamovano s sprehodom po čudovitem Malem Slatniku in “fotošutingom” v dežju, ki se je končal z večerno debato in smehom.

»Na zgodnje vstajanje se boste morali privaditi!« so nam rekli lanski POTA Brazilci. In res, z vajo smo začeli že na binkoštno nedeljo zjutraj, ko smo sodelovali in se predstavljali pri dopoldanskih svetih mašah in sicer, kot že prej omenjeno, v Novem mestu, v Kloštru. Bila je nepozabna izkušnja, polna zanimivih vprašanj, spodbudnih nasvetov in misli, ter nešteto prijaznih obrazov in širokih nasmehov!
Hvala župnija sv. Lenart – veseli smo, da ste nas tako toplo sprejeli!

Naš skupni vikend smo zaključili s skupnim nedeljskim kosilom pri Drenikovih, ki so poskrbeli, da smo se najedli, pogovarjali in veliko smejali! Super je bilo, hvala!

Hvala tudi vsem vam, ki nas spremljate na naši poti, nas spodbujate, spremljate v molitvi in mislite na nas!

Kmalu se spet kaj oglasimo!

P.S.: Za več slik si poglejte album na naši FB strani!