»Med iskrenimi ljudmi, so preproste vse reči …«

V torek, 21. 5. 2019, smo prostovoljci programa POTA Madagaskar organizirali Dobrodelni koncert za Madagaskar, ki se nam je močno vtisnil v spomin, še posebej pa v naša srca.

V torkovem deževnem večeru smo se zbrali v Zavodu Sv. Stanislava. Deževno vreme nas ni ustavilo – takoj smo poprijeli za delo, pripravili dvorano, srečelov, hrano ter pijačo za pogostitev in koncert se je začel.

Koncert sta vodila naša Eva in Benjamin, ki sta se v tej vlogi zelo dobro izkazala.

Kot prve so se nam na odru predstavile pevke zasedbe Trio Muze, ki so nas takoj prevzele s svojimi angelskimi glasovi.

Drugi so na odru nastopili Ansambel Šus iz Tuhinjske doline. Ob narodno-zabavnih ritmih so se ene izmed prostovoljk tudi zavrtele.

S skupinsko in solo točko so nas navdušile tudi mažoretke iz Mažoretnega društva Šentjanž.

Kot četrti so nastopili Posebni gostje, ki so nam med drugim predstavili tudi svojo novo avtorsko pesem.

Ob spremljavi kitare nam je zapela Janja Martinjak, ki nas je očarala s svojim nežnim glasom.

Naslednji so nam zaigrali in zapeli mladi, energični fantje zasedbe Gajst’n Band. Ob znanih zabavnih pesmih je z njimi zapela tudi publika.

Pred zadnjo skupino smo si ogledali video posnetek lanskoletnih prostovoljcev, ki nas je popeljal direktno na Madagaskar. Marsikomu v dvorani so se orosile oči ob pogledu na skromne, a kljub temu radožive, srečne in razigrane otroke, katerim so polepšali počitnice.

Kot zadnji so nastopili Zasedba Kranjci, ki so nas navdušili s svojo virtuoznostjo na instrumentih. Pri nekaj pesmih se jim je pridružila tudi pevka Lea Likar Praznik.

Na koncu smo na oder stopili tudi mi, prostovoljci, ki se odpravljamo v daljno Afriško deželo. Koncert smo zaključili s skupno pesmijo Marte Zore, Med iskrenimi ljudmi.

Po koncu koncerta smo so se gledalci in nastopajoči zbrali pred dvorano, kjer smo pripravili pogostitev. Ob druženju smo si privoščili sladke prigrizke, vmes pa so obiskovalci lahko preizkusili svojo srečo na srečelovu. Seveda smo gostom ponudili tudi naše platnene vrečke in toaletne torbice s katerimi prav tako zbiramo dobrodelne prispevke.

Še enkrat hvala vsem izvajalcem in sponzorjem, da ste nam pomagali pri izvedbi našega dogodka. Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste se udeležili našega koncerta in nas tako podprli. Upamo, da ste uživali tako kot mi!

»… naj se z dnevom jutrišnjim, med iskrenimi ljudmi, zbudim.«