Skorajda smo se ze cisto priblizali koncu nasega prostovoljstva na Filipinih, ki je minilo veliko hitreje, kot smo pricakovali. Ceprav smo vedeli da bo zelo kratko!

V spominu nam bodo zagotovo najbolj ostali nasmehi tukajsnjih ljudi, navdusenih, da te lahko pozdravijo, otroci, ki veselo sodelujejo pri vsakem plesu. Prav posebne pa so matere varovancev, ki so nas (na)ucile svojih tehnik rezanja zelenjave, posebno nam bo v spominu ostal riz, ki ni manjkal pri nobenem obroku, saj je res tako kot pravijo tukaj: “brez riza ni obroka.”

Za nami so trije tedni, polni novih dozivetij in iskrenih ljudi, ki so se nam vsidrali v srca. Zaradi vsega tega bo slovo izjemno tezko. Odsli bomo polni novih izkusenj iz znanstev ki nam bodo pomagale na nasi nadaljni zivljenski poti. Hvalezni smo za vse drobne malenkosti in pozornosti s katerimi smo bili obdani vse dni nasega dela v centru. Izkusnja ki nam bo ostala v srcu se kar nekaj casa in upam da se zopet vidimo nekoc, nekdaj, mogoce tudi v Sloveniji,  da jim razkazemo naso prelepo dezelo.

Lepo vas pozdravlamo in hvala za vso podporo.

Skupina prostovoljcev Pota-Filipini 2015

Anamarija, Zalka, Tadeja, Ana, Tomaz, Rok