Po več kot enem tednu se iz soparne Kalkute prvič oglašamo tudi preko bloga. Hvaležne smo,da je naše potovanje do Kalkute minilo brez zapletov. Gostoljubna zakonca Gayen skrbita, da nam prav nič ne manjka.

V tem času smo se že precej udomačile. Natrpani, stari vlaki nam ne predstavljajo stresa, ampak vsak dan novo barvito izkušnjo. Med vožnjo na vlaku glasni prodajalci ponujajo različne stvari, od svežega sadja in zelenjave do nakita, denarnic in živali. Tudi po tirih smo se pomotoma že sprehodile kot pravi domačini. Tam smo srečale prijazne Indijke, ki so nam v bengalščini poskušale dopovedati, da moramo na varno stran tirov.

Kalkutske ‘mesarske ulice’, polne neprijetnih vonjav in pogledov, ki vodi do Centrov Matere Terezije nas ni več strah. V centru Shishu Bavan smo obiskale otroke s posebnimi potrebami. Čeprav otroci ne govorijo in je center prenatrpan s prostovoljci, se po najboljših močeh trudimo razveseljevati otroke in se odzvati na vsak ‘Aunti’.

V šoli Piali Ashar Alo so nas s cvetjem sprejele najstarejše učenke. V naslednjih dneh smo hitro poprijele za delo in začele s poučevanjem angleščine ter poslikavami zidov šole. Prisrčnost in nasmehi deklic, prav tako pa njihovo dobro znanje angleščine nas vsak dan navdušujejo.

Še vedno se čudimo uličnemu prometu, kjer tisoč različnih prevoznih sredstev brez pravil mrgoli in trobi. Obdajajo nas živahne barve ženskih sarijev in zelena monsunska polja s tropskimi palmami polnimi sadja, ki nas popelje v nov dan.
Pozdravčki in poljubčki od Soraje, Tine, Špele, Rebeke in Veronike!