Hej ti! 😉

Javljamo se iz ČUDOVITEGA Bohinja, kjer smo trenutno na našem drugem skupnem vikendu. Se vam je že zgodilo, da vam nekaj ni šlo prav nič po načrtu?(premor) Ja, nam tudi. Začelo se je v petek zvečer, ko smo želele tri članice že v Ljubljani izvesti prvi del načrtovanja. Ker pa včasih pride do pretirane utrujenosti, to ni bilo ravno izvedljivo. Popipsane smo že ob enajstih odplavale v svet sanj. Za pojasnilo naj povem, da smo se dobile ob desetih.

Tu pa je že sobota zjutraj. Še vedno v Ljubljani. Kdaj odrinemo? Na to vprašanje nima odgovora Špela, ki bedi že od zgodnjih jutranjih ur, Eva, ki komaj da pogleda v nov dan in nedosegljiva Ajda. Ko se sredi dopoldneva končno uspemo priklicati in odrinemo na pot, nam koledar pove, da smo 27. aprila, ko seveda ni odprta prav nobena trgovina. Že vdane v usodo, da bomo pač cel vikend lačne, nas kot luč na koncu tunela sredi Bohinja pričaka odprta pekarna. Seveda smo morale ta trenutek ovekovečiti, bureke pa speči same.

Našemu uspehu pa kar ni videti konca! Poleg zaprte ceste do Srednje vasi, nas pričaka še zaklenjeno župnišče (Bohinjski župnik, kje si?😊), posledično zaklenjeno naše prenočišče. In tukaj je že naša rešiteljica Neža, ki po čudežu živi le nekaj minut stran. Hvala družini Stanovnik za velikodušno odprta vrata (sploh pa za kavo😉)!

In končno smo začele delati. Najprej smo pustile bombo v Nežini sobi – sori Neži*, nato pa smo izvedle brainstorm delavnic, iger za zunaj in notri, pesmi ter bansov. Ugotovimo, da je veliko iger povezanih z našo kulturo, jezikom, okoljem… in jih zato otroci tam ne bi razumeli. Ampak nič hudega, saj imamo med nami tudi bodoče pedagoške delavce s polnim zagonom, ustvarjalnostjo in idejami.

Sledila je sprostitev ob jezeru, obsijana s soncem, odeta v nežno zeleno barvo na piknik dekci. Po vrnitvi v našo rezidenco (beri Nežino sobo) smo preučile naše – JAAAA!!! IMAMO ŽE KARTE, WUHUUU 😊 – letalske karte, da bomo lažje načrtovale naše gibanje po Tajskem.

Svoje želodčke smo potešile s super špageti, nato pa smo izvedle delavnico kriznih situacij. Seveda, upamo, da do tega ne bo prišlo, morda pa se tako bolje spoznamo.

Pa sladke sanje!

Nedelja. Danes nas čakata dve sveti maši v Srednji vasi v Bohinju. Tako je! To je tam, kjer mašuje slavni slovenski vloger – bohinjski župnik.😉 Po deseti sveti maši nas je zunaj pričakal še nepričakovani »dar« – sneg, ki ga je pričakovala le Ajda že prejšnji dan, me pa smo se iz nje norčevale. (Prilagamo nekaj fotk, da se temu čudu prepričate na lastne oči.)