Minila sta dva tedna od našega drugega pripravljalnega vikenda za Madagaskar. Tokrat je bil naš vikend malo krajši, saj smo bili skupaj le petek in soboto. A kljub temu, da smo bili skupaj le 24 ur, smo se skupaj imeli lepo in že čakamo na naše skupno potovanje na Madagaskar.

V petek smo se zbrali v centru Ljubljane, natančneje v Vincencijevem študentskemu domu. Vikend smo začeli s pogovorom o delavnicah in popoldanskih aktivnostih, ki jih bomo na Madagaskarju izvajali za otroke. Po večerji smo naredili refleksijo koncerta in se pogovorili o tem, kaj je bilo dobro in kaj bi lahko naredili boljše. Po iskrenem pogovoru smo tudi prišli do odločitve, da turnirja ne bomo  organizirali, saj imamo vsi preveč dela in se moramo pripraviti tudi na odhod na Madagaskar.

Večer smo nadaljevali ob spoznavni igri, kjer smo bolj podrobno predstavil naša življenja – naše vzpone in padce ter dogodke, ki so nas naredili osebe, takšne kot smo sedaj. Pred spanjem smo se še odločili kakšne puloverje bomo nosili na Madagaskarju. Po dolgem pogovoru smo se po večerni molitvi končno odpravili spat – vsak je dobil svoj kotiček v dvorani, si umil zobe in zaspal, saj nas je čakal naporen dan.

Drugi dan smo začeli z dobrim zajtrkom, po katerem smo se zmenili za temo oratorija, določili svetopisemske odlomke za igro, nabrali ideje za kateheze, nabrali ideje za velike igre ter so razporedili kdo bo kaj pripravil za oratorije.

Do naše odprave je še en mesec, zato smo se odločili, da se bomo večkrat dobivali, da se vidimo, družimo in naredimo še vse, kar bi radi naredili preden odidemo na Madagaskar. Zato smo na vikendu določili, kdaj se naslednjič vidimo.

Po dolgem dopoldnevu smo se odločili, da gremo na kosilo in smo izkoristili lep dan za sprehod in skupinsko sliko. Kosilo je bilo res dobro.

Potem smo se pogovorili o ekstremnih kriznih situacijah, ki so nas vse naredile malo žalostne. Pogovor o vsem tem je bil res težek in naporen, vendar smo vse skupaj zaključili v pozitivnem tonu. Vsi smo se strinjali, da o vseh teh kriznih situacijah ne bomo preveč razmišljali in bomo domov vsi prišli živi in zdravi ter polni novih spominov ni izkušenj.

Vikend smo zaključili v dobrem vzdušju in že komaj čakamo, da se naslednjič vidimo.