Prvi dnevi v bolnišnici so bili za nas izziv, saj nismo točno vedeli, kaj pričakovati in kako se bodo pacienti odzvali na nas. Naš strah pa je bil že prvi dan odveč, saj so nas vsi sprejeli z odprtimi rokami in bili veseli, da smo lahko njihov del vsakdanjika.
Nas gostitelj Caztor nas je prve dni prišel iskat v naše stanovanje in skupaj smo se odpravili v psihiatrično bolnišnico. Tam smo najprej pozdravili in se spoznali s pacienti, s katerimi delamo. Ljudje so nas bili zelo veseli, saj so nas poljubljali, objemali in nam že pripovedovali svoje zgodbe. Po kosilu smo se dogovorili za urnik dela, in sicer od 11.00 do 18.00. Sledile pa so vaje za mašo, pri katerih smo vadili petje španskih pesmi s pacienti in Caztorjem, ki je igral na kitaro. Skupaj s pacienti smo zaplesali in zaigrali na instrumente.
Naslednji dan smo imeli “športni dan”. S skupino intermediosev smo bili zunaj in igrali košarko ter nogomet. Pri igranju smo prvič ugotovili, kako višina zares vpliva na nas, saj smo se morali kar nekajkrat odpočiti. Po okusnem kosilu smo šli k agudosem,kjer smo se igrali ročni nogomet z žogo, igrali enko in veliko plesali. Pri zadnji skupini LEI smo jim pokazali igro gnilo jajce, ki jim je bila zelo všeč. Seveda pa smo skupaj tudi zaplesali.
Naslednji dan je minil v ustvarjalnem duhu, saj smo veliko ustvarjali, barvali in risali. Izdelali smo papirnate polže, se učili barvati mandale in se preizkusili v sestavljankah.
Prvi dnevi v bolnišnici so bili na trenutke naporni, vendar smo bili vseeno zelo zadovoljni, saj smo vedeli, da smo polepšali dan marsikateremu pacientu. Polni novih idej pa že načrtujemo plesne, ustvarjalne, glasbene in izobraževalne delavnice za naslednji teden.