Za lokacijo prve vikend priprave na projekt smo izbrale sobo študentskega doma v Rožni Dolini, ki smo jo za dva dneva spremenile v pisarno. Najboljši uvod v delovno soboto 16. 3. je seveda bila bogata malica in sproščen pogovor. Sedaj, ko že poznamo značajske lastnosti druga druge, se v skupini počutimo povezane, dela v zvezi s projektom, ki vsako izmed nas osrečuje, pa se veselimo kljub nekaterim naporom in skrbem.

Takoj po malici smo zunaj začele s fotografiranjem. V objektiv smo za osebni arhiv skušale ujeti najživahnejše prave barve vsake izmed nas, za javnost pa, poleg osnovne predstavitvene fotografije, tudi duh La Paza. To smo našle ob grafitih, ki nas v tem času vselej spomnijo na ulice mesta, v katerega se odpravljamo konec julija.

Naslednjo postajo naše vikend priprave je predstavljala delitev dela, kot je poročanje o vikendu, dogovarjanje z župnijami za datume predstavitev odprave, določanje ostalih pomembnih datumov, pisanje in pošiljanje donatorskih prošenj… Med dogovarjanjem je padla tudi kakšna izvirna ideja ali šala, zaradi zagnanosti pa nismo opazile, da je večer že začela spremljati noč.

V nedeljo smo se po zgodnjem zajtrku spet vrgle v delo, ob njem pa nekoliko razmišljale tudi o vseh izzivih, ki jih odpira projekt prostovoljstva. Letošnje geslo projekta: »Vi ste sol zemlje,«  nas spomni na nit dobrega v naši duši, s katero lahko zakrpamo veliko raztrganega na tem svetu. Geslo nam je ponudilo vpogled v odgovornost, ki jo nosimo in v nas same. Vse tri se zavedamo, da je za dobro skupno delovanje potrebno tudi spoznavanje sebe in preostalih članov skupine, čemur se z nasmehi na obrazih podajamo naproti.