Naš odhod na Madagaskar je z vsakim dnem bliže in zato so naše misli že skoraj tam, samo še nekaj izpitov opravimo in bomo začeli pisati jedro naše dogodivščine. Vedno bolj napete dogodivščine z neznanim koncem. In mi smo glavni junaki, vi ste naši pomočniki in nihče ne ve točnega scenarija. Imamo le svoje ideje, pričakovanja, želje in motivacijo, sicer pa improviziramo. In glavno pri tem je, da zaupamo. Nekomu, ki je nad nami in bo varoval vsa naša POTA in jih več kot očitno že zdaj varuje in podpira.

Kot ste verjetno že opazili letos ponovno organiziramo zbiralno akcijo šolskih potrebščin, VOLNE, VRVIC, ročnih ur, …

Ker se bliža konec šolskega in študijskega leta je to odlična priložnost, da svoj del prispevate tudi vi. Najbolj zaželene in uporabne so voščenke, flomastri, škarje, selotejp in VOLNA (potrebujemo je ogromne količine).

Zakaj organiziramo zbiralno akcijo?

Na Madagaskarju slovenski misijonarji, ki jih bomo tudi mi obiskali vsak dan svoje življenje posvečajo Malgašem. Ljudem najprej želijo pomagati z osnovnimi dobrinami. Z zdravstveno oskrbo in potem z izobraževanjem. Za boljše delo pa potrebujejo za nas še tako banalne pripomočke. Kemične svinčnike. Recepti ali navodila za uporabo zdravil se lahko hitro izbrišejo, če ne uporabljajo dobrih pisal. Otroci v šolah, če sploh imajo to priložnost, da hodijo v šolo. Pa se bodo razveselili svinčnikov, barvic in flomastrov. Ljudje na Madagaskarju bodo veseli tudi ročnih ur, da se bodo vsaj nekateri lahko učili orientirati v času, ki je tam precej relativen (ne skrbite, če ročne ure ne delujejo, so pravi mojstri in sigurno jih bodo znali sami popravit).

Del šolskih potrebščin, ki jih boste prispevali, bomo uporabili tudi pri izvajanju oratorijev. Na oratorijih bomo potrebovali predvsem VOLNO, otroci že nestrpno pričakujejo izdelovanje cofkov iz volne in za vseh 2000 otrok je potrebujemo kar precej.

Ostalo pa bomo pustili v šolah.

Vabljeni torej, da prinesete še delujoče škarje, flomastre, voščenke, VOLNO in ročne ure. Veseli pa bomo tudi ostalih pripomočkov, ki jih lahko uporabimo.

Kam lahko prinesete šolske potrebščine in VOLNO?

Odprli smo zbirna mesta na različnih lokacijah po Sloveniji, na vseh lokacijah boste našli škatlo z našim napisom ali plakatom:

 • SKAM (v centru Ljubljane, Jurčičev trg 2)
 • OŠ Komenda Moste (v avli)
 • OŠ Cerklje na Gorenjskem
 • OŠ Šmartno pri Litiji
 • OŠ Šenčur
 • OŠ Log Dragomelj (podružnica Bevke)
 • OŠ Koseze
 • OŠ Valentina Vodnika
 • Vrtec Mojca Dravlje (enota Kekec)
 • Fakulteta za socialno delo Ljubljana
 • Župnija Gornji Grad
 • Župnija Lj-Zalog
 • Oratoriji: Velenje, Nevlje, Vipava, Homec, …

Seznam bomo ob vaši pripravljenosti in pomoči tudi dopolnili. Če bi želeli pomagati z organizacijo zbiralne akcije v vašem kraju, nam to sporočite na in z veseljem vam pošljemo plakate ali pridemo postavit zbirno mesto.

Vabljeni torej, da prinesete še delujoče škarje, flomastre, voščenke, VOLNO in ročne ure. Veseli pa bomo tudi ostalih pripomočkov, ki jih lahko uporabimo.

Pogosto se sploh ne zavedamo, da živimo v preobilju in da nas obdaja kup stvari, ki jih sploh ne potrebujemo. Hvala, ker boste nekaj prispevali za tiste, ki te stvari res potrebujejo in se bodo neizmerno razveselili potrebščin, ki nam ne pomenijo skoraj nič. 

Razširite novico o zbiralni akciji med prijatelje in hvala že v naprej!