Pravo, napornejše delo se je s tem tednom končno začelo in prav tako panika, ko smo izvedeli kaj vse moramo pripraviti in organizirati. Ampak to nas ne ovira. V ponedeljek smo pripravili delavnici za otroke in malo starejše s posebnimi potrebami.

S temi otroci smo se nato, kljub slabemu vremenu (okoli 10 stopinj in rosenje/dež ter močan veter), odpeljali z vlakcem sreče (ki je v resnici predelan tovornjak), na katerem so bili tudi neki njihovi risani junaki, po mestu.

Smo pa uspeli usposobiti tudi štedilnik (do sedaj ga nismo mogli, ker nismo imeli vžigalic), tako da smo si lahko skuhali »normalen« čaj (in kavo! Za Nastjo, ki sporoča, da je naša kava v Sloveniji »muito melhor«) in ne več greli vode v mikrovalovni pečici.

V torek pa smo se razdelili v dve skupini in pripravili delavnici za različno stare otroke na CAIJ-u (center v katerem so šolski otroci takrat, ko nimajo pouka, da se ne potepajo po ulicah, saj je tukaj veliko droge in drugih nevarnosti) in malem CAIJ-u, kjer so predšolski otroci v varstvu. Danes je tudi Mančin 18. rojstni dan in videli bomo kaj bo prinesel večer.

#tremdaalegria