Srečanje z bratom Mihom in maša v Mozirju

 

V nedeljo, 7. 5. 2017, smo se pri sveti maši prvič predstavile z našim projektom, in sicer v Mihovi domači župniji, v Mozirju. To priložnost bom izkoristila tudi za zahvalo tamkajšnjemu župniku Aleksandru Korenu, ki nas je lepo sprejel, ter celotni župniji, ki nas je podprla s prostovoljnimi darovi in izkazala zanimanje za naš projekt. Zahvala pa gre tudi družini Brezovnik, ki nas je vzela medse pri nedeljskem kosilu.

Teden dni pred tem smo se prvič srečale z našim gostiteljem minoritskim misijonarjem bratom Mihom Benediktom Majetičem. Nismo predčasno odpotovale v Kazahstan, ampak je on prišel za več dni v Slovenijo. Spoznali smo se, brat Miha nam je podrobneje predstavil 4-tedenski plan za naše prostovoljno delo, iz Kazahstana nam je prinesel nekaj izdelkov, ki so jih pripravili za naše predstavitve po župnijah in poskusile smo nekaj kazahstanskih prigrizkov.

 

S predstavitvijo v župniji Mozirje so priprave za naš projekt postale še intenzivnejše, kar je prav, saj smo vsak dan bližje odhodu v Kazahstan. Tja bomo namreč poletele že v prvih dneh julija. Res se že veselimo, da bomo lahko spoznale nove ljudi, nove kraje in predvsem da bomo lahko darovale svoj čas in same sebe za tamkajšnje otroke in mladino.

Veselimo se že naslednjega vikenda in predstavitev v novih župnijah.

Monika