Pozdravljeni!

Danes je naš tretji dan odkar smo prispeli v Zambijo v mesto Mumbwa. Pot do sem je bila kar naporna.

Vse skupaj se je začelo v nedeljo 16. julija, ko smo se skupaj zbrali na letališču v Zagrebu. Ob 15.30 smo vzleteli in pristali v Dubaju. Na let proti Zambiji smo cakali 9 ur. Zato smo na letaliscu tudi prespali. Zjutraj okoli 10. ure smo vzleteli proti Lusaki. Prispeli smo pozno popoldne. Tam nas je že čakal father Peter 😊. Po treh urah vožnje z avtomobilom smo prispeli v Mumbwo.

Ko smo prispeli v župnišče, nas je prijazno sprejel tudi župnik Boloka. Nato smo si ogledali še našo malo hišico, ki bo v tem mesecu naš dom. Po naporni poti smo se razpakirali in si veselo pripravili prostor za spanje.

Drugi dan smo se ponovno odpravili v Lusako (150km stran), kar je za Zambijce zelo kratka razdalja. Obiskali smo nekaj župnij in tudi jezuitsko šolo. Danes smo se razgledali po domacem mestu Mumbwa, obiskali vrtec in si ogledali jamo blizu našega mesta.

Prva dva dneva smo tako spoznavali glavno mesto Lusako in mesto Mumbwa v katerem bomo preživeli en mesec. Kot skupina se dobro razumemo in komaj čakamo nove izzive, ki so pred nami.

Zaenkrat vam lahko povemo, da so ljudje tukaj zelo prijetni. Gostoljubni ter dobre volje.

In še nekaj slikc.. 😊