Marija Murn: »Verjemite v majhne reči, kajti v njih leži vaša moč.« (Mati Tereza)

Sem Marija Murn in sem prostovoljka projekta POTA Brazilija 2018. Sem 19-letna nasmejana deklina, ki rada potuje ter dela z otroki. Na program POTA sem se prijavila, ker si želim letošnje počitnice kvalitetno preživeti in v Braziliji jih zagotovo bom, saj bom ob prostovoljnem delu v sirotišnici spoznala nove ljudi in kulturo, ter doživela veliko nepozabnih trenutkov, ki me bodo spremljali skozi življenje.

Katja Rozman: »Follow your heart but take your brain with you.« (Alfred Adler)

Moje ime je Katja Rozman in sem prostovoljka projekta POTA Brazilija 2018. Trenutno končujem gimnazijo Želimlje. Zelo rada imam delo z otroki. Že več let sodelujem kot animatorka na oratoriju in varuška. Za projekt sem se odločila, ker bi rada naredila nekaj koristnega v življenju in s tem pridobila novo izkušnjo.

Manca Ivanjko: »Choose the right way, not the easy one.«

Sem Manca Ivanjko in sem prostovoljka projekta POTA Brazilija 2018. Rada pijem čaj, sem v naravi in plešem. Za projekt POTA sem se odločila, ker si želim pomagati drugim, narediti nekaj novega, kvalitetno preživeti prosti čas ter se zabavati.

Miha Čater: »Do jutra lahko prideš le skozi sence.« (J.R.R. Tolkien)

Sem Miha Čater in sem prostovoljec projekta POTA Brazilija 2018. Sem študent, animator, v prostem času rad berem in potujem. Na program POTA sem se prijavil, ker želim preživeti počitnice na malo drugačen način, s tem pa pridobiti nove izkušnje, poznanstva in nameniti svoj čas ljudem, ki potrebujejo pomoč.

Nastja Perovnik: »Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier. (Mother Teresa)

Sem Nastja Perovnik in sem prostovoljka projekta POTA Brazilija 2018. Pravkar sem zaključila dodiplomski študij slovenistike, sem skavtska voditeljica, animatorka, veliko mi pomeni čas preživet v naravi, rada imam raznoliko hrano in obožujem kavo. Sem pozitivna, odločna in empatična. Za projekt POTA sem se odločila, ker je bila to moja dolgoletna želja, rada pomagam ljudem in se ukvarjam z otroki, ti so mi še posebej pri srcu. Veselim se tudi novih poznanstev, izkušenj in izzivov.

Predstavitev projekta: Smo skupina štirih prostovoljk in enega prostovoljca, ki želi narediti korak dlje in s svojo prisotnostjo prispevati kamenček dobrote v mozaik življenj otrok, ki nimajo enakih možnosti kot mi. Verjamemo, da ima vsak človek v življenju svoje poslanstvo, in del našega je tudi odprava v brazilsko Corumbo. Tam bomo pomagali našim gostiteljem v Centro de Apoio Infanto Juvenil Corumba, obiskali bomo tudi razne druge centre in sirotišnice. Za otroke bomo pripravili oratorije in drug spremljevalni program. Želimo jim darovati svoj čas in ljubezen. Zavedamo se, da naša pot ne bo vedno lahka, vendar nam pretekle izkušnje prostovoljstva dokazujejo, da je na koncu vedno vse poplačano, ko storiš nekaj dobrega za sočloveka. To, da smo se prijavili na projekt POTA je bil za nas vse precej velik korak, a majhen za človeštvo. Svoj korak pa lahko naredite tudi vi, saj pred odhodom v Corumbo zbiramo sredstva za naše gostitelje, tako da lahko vsak prispeva svoj dar, ki ga bomo mi lastnoročno odnesli s seboj. Naj dodamo le še: »Štejejo dejanja, storjena iz srca!«

Socialna omrežja na katerih lahko spremljate naš projekt:
Facebook: POTA Brazilija 2018
Instagram: pota_brazilija_2018