Po čudovitem mesecu bivanja v Gambeli je napočil čas slovesa. Spoznale smo veliko novih ljudi, spletle nove prijateljske vezi in zapuščati ta kraj ni bilo lahko.

Tokrat smo potovale do glavnega mesta z letalom in v eni uri obkljukale pot za katero smo z avtom porabile dva dni. Nad letališčem v Gambelli smo bile pozitivno presenečene – malo letališče, ki je za afriške razmere zelo dobro izgledalo. Z nami je šel tudi eden izmed salezijancev. Pot je res hitro minila, še posebej v dobri družbi in ob degustaciji najboljšega muffina do sedaj. 🙂

V Addis Abebi nas je pričakal svež gorski zrak. No, za nas je bil prijetno svež, ostali prebivalci nosijo bunde, kape in podobna topla oblačila. Zvečer se je kar precej ohladilo in tudi me smo si oblekle dolg rokav in obule zaprte čevlje.  V družbi provinciala smo preživele zelo zanimiv in prijeten večer tradicionalnih plesov. RES OBVLADAJO!

Fizično in psihično utrujene smo hitro zaspale ob spremljavi komarjev, saj tukaj ni malarično območje in mrež ne uporabljajo.

Danes je nedelja in hkrati zadnji dan v Etiopiji. Dopoldne smo si privoščile šoping. Za vožnjo po mestu je poskrbel tukajšnji prostovoljec Luca.

Vse smo opazile, da na Addis gledamo drugače kot ob prvem obisku. Ko smo prvič priletele v Addis smo imele občutek, da je mesto resnično drugačno – mesto tretjega sveta. Po vrnitvi iz Gambelle se je Addis zasvetil kot pravo evropsko mesto.

Šibamo izkoristit še zadnje minute, preživete v Etiopiji. Zvečer se namreč že vračamo v Evropo.