Za nami je drugi teden našega dela. V tem tedenu smo obiskali organizacije Moinho, Cras, Cripam, Caji in Ladario. Na slednjem so se zelo potrudili, saj so nas naučili hiphopa in ostale brazilske plese. Drugače pa je delo potekalo podobno kot prejšnji teden. Edina razlika je bila v tem, da smo vsi nestrpno pričakovali veliki dogodek – odhod v Pantanal. Naša pustolovščina se je začela v petek ob 6. uri zjutraj, ko smo se odpravili proti pristanišču…

DSCN9452

In vamos, gremo v Pantanal!

Sledila je 4-urna vožnja z “luksuzno barko”…..
IMG_3846

Bližnje srečanje s krokodili in obvezen selfie…..
DSCN9509DSCN9522
Občudovanje raznovrstnih ptic in čudovite pokrajne…..

Prihod in divja vožnja s traktorjem…..
IMG_3930

.. in smo prispeli na končno destinacijo. Sprejela nas je prijetna družina domorodcev. Najprej nas je tam čakalo kosilo. Po okrepčitvi in postavitvi naših spalnic (šotorov) smo odšli na ogled ostalih domačij, ki so precej oddaljene ena od druge. Že po kratkem sprehodu smo spoznali, da nas bodo na našem izletu nenehno spremljali številni komarji. V večernih urah smo izkusili domačo naravno kopalnico pod prečudovitim zveznatim nebom.
DSCN9656DSCN2847

Kljub trdnim tlem smo prijetno utrujeni zaspali. V jutranjh urah so nas zbudili zvoki ptic in petelinov. V soboto je na posest prišla cela skupnost iz bližnjih posestev na skupno druženje in mašo. Po maši smo z otroki plesali, peli in igrali nogomet, starejši pa so izdelovali cofke t.i. pompome. Nato smo skupaj sedli h kosilu.
DSCN9614
Popoldne smo ponovno obiskali družine in odkrivali, kako ljudje tam živijo. Na poti smo videli papagaje, opice, tukana, nasade ananasa ter poskusili gvarano in kokosovo vodo. Večer je minil v znamenju petja slovenskih pesmi. Prišla je nedelja in s tem odhod domov. Vsi smo nestrpno pričakovali tuš, saj se je v tem času nabralo kar nekaj umazanije.
DSCN9594DSCN9567DSCN2787
Lep pozdrav do nadaljnega

Novinarki s terena Urška in Petra.