Hej!

Pišemo v času intenzivnih in obsežnih priprav na naš indijski projekt. Poleg tega, da lovimo zadnje vstopnice za notranje indijske vlake, ki nas bodo popeljali od New Delhija do končne destinacije v Kalkuti, smo se lotili tudi več različnih načinov zbiranja sredstev, ki jih bomo julija in avgusta neposredno odnesli našim gostiteljskim institucijam. Tale blog objava je namenjena torej predvsem temu, da se naši bralci lahko pobližje spoznate z našimi mini-projekti, ki skupaj gradijo priprave na našo Indijo.

Kot prvi podvig bi radi predstavili organizacijo našega dobrodelnega koncerta, ki bo v petek, 17.5. ob 19.00 v Kardinalovi dvorani v župniji sv. Jožefa v Celju! S pestrim programom se nam bodo predstavili različni glasbeni sestavi (točen program je priložen spodaj) poleg tega pa nam bo večer popestrilo tudi nekaj plesnih točk. Ob kulturnem programu pa se bomo bolj podrobno predstavili tudi mi, zato bomo zelo veseli, če se nam v petek zvečer pridružiš tudi ti!

Drug podvig, ki smo se ga lotili v zadnjem mesecu je izdelava majčk in obeskov z našim logom s katerimi želimo zbrati še nekaj dodatnih sredstev. Na oba izdelka smo zelo ponosni! Moramo pa izrecno pohvaliti predvsem našo prostovoljko Rebeko, ki je s svojim talentom za ustvarjanje skreirala res čudovit logo, ki zdaj krasi čisto vse, česar se dotaknemo. To izgleda približno takole:

Majčko lahko v različnih barvah in velikostih naročite tukaj. 

Obesek pa lahko dobite na našem koncertu ali v kateri izmed župnij, ki jih bomo obiskali v prihodnjih vikendih.

Oglasili smo se tudi na Radiu Ognjišče, kjer so nas zelo prijazno sprejeli in ponudili mikrofon v katerega smo lahko spregovorili nekaj besed o naši ekipi, načrtih, projektih, ki se jih bomo v Indiji lotili in pričakovanjih, ki jih imamo od naše poletne izkušnje. Na radijskih valovih ste nas tako lahko ujeli to nedeljo, slišali pa nas boste lahko tudi v sredo, 15.5. in junija (točen datum pa še sporočimo!).

Z vami pa bi radi ob tej priložnosti delili tudi članek o Osnovni šoli Luč Upanja, kamor se odpravlja del naše ekipe. Opisuje delovanje te plemenite ustanove, ki iz praktično na cesti živečih deklic izoblikuje samostojna in razgledana mlada dekleta. Pridobljena izobrazba jim omogoča, da se lažje postavijo na noge v njim sicer zelo nenaklonjenem okolju. 

Se vidimo na koncertu! 🙂