Nedelja, dan ko lahko malo dlje poležimo, dolgo spimo, si odpočijemo? V miru pojemo zajtrk in spijemo kavico?  Za POTA prostovoljce, ki se letos odpravljamo na Madagaskar to nikakor ne velja. Nedelje so za nas zelo aktivne, razgibane in polne dobrih del.

Vstajamo nekje med 4:30 in 6:00 zjutraj, vozimo se na različne konce Slovenije, obiskujemo župnije, zbiramo sredstva za misijonarje na Madagaskarju in vsako nedeljo srečamo čudovite ljudi, ki nas podpirajo in motivirajo s svojimi spodbudnimi besedami. Občudujemo sončne vzhode in prebujajočo naravo ter ljudi, ki sprehajajo svoje psičke ob petih zjutraj.

Hvaležni smo, da imamo to priložnost, da gremo na Madagaskar in da v pripravljalni fazi zbiramo Vaše darove na razližnih župnijah. Letos smo obiskali številne župnije: Postojna, Homec, Šmarca, Cerklje na Gorenjskem, Kranj Šmartin, Vrhnika, Brezovica, Srednja vas v Bohinju, Bohinjska Bistrica, Jesenice, Doljni Logatec, Lj-Zalog/Kašelj, Lj-Polje, Lj-Dravlje, Mengeš, Bloke, Sodražica, … naslednjo nedeljo pa nas lahko srečate v Šmartnem pri Litiji,  Lescah ali v Besnici pri Kranju.

Potem pa bomo kmalu že začeli pakirati naše ruzake in kovčke.

Čeprav je naporno smo veseli, nasmejani in vsak dan znova bolj ‘zagnani’. Čas našega odhoda se s svetlobno hitrostjo približuje. Komaj čakamo, da 11. julija odletimo na otok nasmejanih otrok, iskrenih nasmehov in iskrivih otroških pogledov, ki jih bomo pričarali z oratoriji.