Na hitro o projektu

Z željo po spoznavanju sveta in različnih kultur ter z željo po novih izkušnjah sva se letos odločile, da poletje posvetiva projektu prostovoljnega dela. Meseca julija se tako prostovoljki Larisa in Anja odpravljava v salezijanski misijon v Mozambik.

V Mozambiku bova obiskale sestro Zvonko Mikec, ki svoje misijonarsko delo v Afriki opravlja že več kot dvajset let. Sestra Zvonka v Mozambiku dela predvsem z dekleti, ki se pripravljajo na redovni salezijanski poklic, pomaga pa tudi pri pripravi oratorijev in drugih vzgojnih dejavnosti z mladimi. Najino prostovoljno delo se bo odvijalo v internatu za dekleta in v vrtcu, kjer bova pomagale ostalim misijonarjem in delavcem v skupnosti, izvajale raznovrstne delavnice za otroke in mlade in se aktivno vključevale v izobraževalni proces, ki ga nudijo mladim. Na najini poti naju bo vodila misel Frančiška Ksaverija: »Bodi velik v majhnih stvareh.« V okviru najinega prostovoljnega dela bova predvsem darovali svoj čas za druge in se bova trudile, da z majhnimi pozornostmi obogativa življenja tamkajšnjih otrok in ostalih. Verjameva, da bodo tudi oni pri nama pustili poseben pečat za celo življenje.

Seveda je želja prostovoljcev tudi ta, da skupnosti, v katero se odpravljamo, pomagamo tudi s finančnimi sredstvi. Veseli bova vsakega vašega daru, materialnih sredstev, finančne podpore, ki nama bodo pomagali pri realizaciji najinega projekta.

Sredstva bova zbirale tudi po župnijah, v kolikor pa se odločite za podporo, nama lahko svojo donacijo nakažete tudi na transakcijski račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).

Mladinsko informacijski center

Ul. Janeza Pavla II. 13,

1000 Ljubljana

Kot namen navedite: Donacija za POTA Mozambik

TRR: SI56 6100 0000 7040 316

Sklic: 00 616017

Kontakt in socialna omrežja

Kontaktirate naju lahko na mozambik.pota.2017@gmail.com ali na najini fb strani :

Ekipa prostovoljcev

Larisa Marolt
Larisa Maroltkoordinatorka
“Želim si spoznati druge, različne kulture in kako ljudje živijo na drugih delih sveta.” |preberi več >
Anja Pirih
Anja Pirih
“…da bi lahko preko prostovoljstva doživljala svet.” | preberi več >

Blog