Na hitro o projektu

Novost letošnjega potovskega leta je prvi projekt v Mehiki. Tri dekleta se odpravljamo na južno mehiško mejo v majhno mestece po imenu Tenosique. Tam pod okriljem frančiškanskih bratov deluje center za begunce “La 72”. Center nudi pomoč ljudem ki zaradi težkih ekonomskih, političnih in socialnih razmer zapuščajo svoje domove v državah Južne Amerike in se čez Mehiko odpravljajo na sever v iskanju varnejšega življenja.
Ker se projekt Mehika letos izvaja prvič, še ne vemo točno kaj nas čaka. Po vsej verjetnosti bomo lahko pomagale pri vsakodnevnih opravilih v centru kot so na primer sprejemanje novih prišlekov, delo v kuhinji, pomoč v ambulanti, skrb za čistočo… Več o poteku projekta pa boste lahko prebirali tukaj na blogu.
“La 72”
Zatočišče in dom za migrante “La 72” si prizadeva na zaščito človekovih pravic in nudenje humanitarne pomoči vsem, ki prečkajo mejo na področju mesta Tenosique v provinci Tabasco, ki je ena najbolj zloglasnih ter nevarnih migrantskih poti. Ime “La 72” ohranja spomin na 72 beguncev, ki so bili leta 2010 umorjeni; to opozarja na nečloveški odnos do migrantov. Center je mnogo več kot samo prenočišče; migrantom ponuja pravi dom kjer si lahko opomorejo tako telesno kot duhovno, prejmejo pravno pomoč in so slišani ter sprejeti.

Kako lahko pomagate:

Delovanje “La 72” je odvisno od prispevkov dobrotnikov, ki jim je mar za življenja najbolj preganjanih, prisiljenih zapustiti lastne domove.
Denar potrebujejo za vzdrževanje prostorov, obroke, higienske potrebščine, oblačila in zdravila.
Donacije lahko preko PayPala nakažete krovni organizaciji Su Casa s pripisom “La 72”. Obrazec je dostopen na spletni povezavi:http://www.sucasacw.org/donate/
Za druge vrste prispevkov ali želje po sodelovanju pa se lahko obrnete na POTA koordinatorja.

Ekipa prostovoljcev

Katarina Kolšek
Katarina Kolšekkoordinatorka
Alenka Peternelj
Alenka Peternelj
Katja Ravnikar
Katja Ravnikar

Blog