Dan pred našim odhodom na vikend je bil siv, deževen dan. Zelo sem si želela, da bi se zjasnilo in, da bi posijalo sonce. In res je posijalo. Vsi veseli smo se spakirali v dva avtomobila in se v jutru obsijanem s soncem, odpeljali v Bohinj. Natančneje v Srednjo vas v Bohinju.

Vikend smo namenili predvsem teambuilding-u, spoznavanju in kondicijskim pripravam. Vladalo je sproščeno vzdušje in velika zagnanost. Odpravili smo se na pohod v dolino Voje in si ogledali korita Mostnice. To je res idilična dolina, s prekrasnimi travniki in večinoma počitniškimi hiškami. Mi že razmišljamo, da bi si eno najeli za naslednji vikend. Na koncu doline pa nas je presenetil še mogočen slap Voje. Ker smo vsi precej zaposleni in le težko najdemo čas, da se vsi dobimo na kupu, smo si vzeli tudi čas za sprostitev v Vodnem parku Bohinj.

Kot skupina smo se odlično povezali. Združujejo nas isti cilji, ki jih želimo uresničiti. In sicer najprej v pripravljalni fazi zbrati čim več darov podpore, ki jih bomo odnesli na Madagaskar in v izvedbeni fazi poleti organizirati čim boljše oratorije za otroke na Madagaskarju.

»Odpustiti je srečo deliti« je geslo letošnjega oratorija na Madagaskarju. Rdeča nit pa bo zgodba o izgubljenem sinu, ki je ne dvomno zelo lepa in močna zgodba. Med drugim nam kaže moč odpuščanja in tegob, v katere lahko zaide posameznik na svoji življenjski poti. Tudi prostovoljci se bomo po zgodbi trudili, da bomo imeli veliko moči odpuščati drug drugemu in si pomagati med seboj. Tudi otrokom na Madagaskarju bomo poskušali približati nekatere pomembne vrednote v naših življenjih, ki jih srečamo tudi v zgodbi. Sprejemanje in odpuščanje, ljubezen in Božja ljubezen ter svoboda in odgovornost.

Prostovoljci smo z vikenda odšli srečni, da nam je dano biti v tako čudoviti skupini. Hvaležni, da nas podpira toliko dobrih ljudi in da nas z odprtimi srci sprejmejo v vsaki župniji, kamorkoli pridemo. In v pričakovanju novih dogodivščin, ki nas čakajo pri naših pripravah.

Na Madagaskar se odpravljamo 5.julija in se vračamo 16. avgusta. Komaj čakamo!!!

Vsako nedeljo nas lahko najdete v različnih skupinah po Sloveniji, kjer bomo zbirali prostovoljne prispevke za misijonarje na Madagaskarju.

 

p.s. Hvala gospodu župniku Martinu Golobu, da je bil za en vikend naš gostitelj.

 

Preizkusili smo spanje na nekaj kvadratnih metrih na tleh, tole bomo nedvomno ponovili na Madagaskarju.

Skupinska pri slapu Voje.

Naš gostitelj za en vikend – gospod župnik Martin Golob

V gostiteljski župniji smo pomagali pri blagoslovu traktorjev.

Lepo vreme smo izkoristili za lovljenje sončnih žarkov.