Madagaskar

O PROJEKTU

Naša skupina, ki jo sestavljamo Sara, Katja, Sara, Mihaela, Ana, Ines, Lara, Matej in Uroš se bo letos 6. Julija za 5 tednov odpravila na Madagaskar.

Tam se bomo seznanili z novo kulturo in ponesli ljudem nekaj svojega znanja, pomoči in veselja. Skupaj s slovenskimi misijonarji, ki delujejo na jugovzhodu tega otoka, bomo organizirali oratorije za tamkajšnje otroke. Letos bo glavni junak tamkajšnjega oratorija Jožef iz Egipta, geslo pa »Imam te rad, saj si moj brat!« Otroke bomo poskušali opozoriti na vrednote ljubezni, zvestobe in zaupanja ter odpuščanja. Organizirali bomo ustvarjalne delavnice in različne igre za lokalne otroke. Obiskali bomo slovenske misijonarje Toneta Kerina, Janeza Mesca in Janeza Krmelja. Vsakega oratorija se bo udeležilo od 300 do 500 otrok, torej skupaj več kot 1500 otrok.

»V vsem ljubiti in služiti« so besede, ki jih je izrekel Ignacij Lojonski in so besede, ki nas vodi pri pripravljanju in nas bodo vodile pri izvajanju projekta. Del sebe želimo podariti ljudem, ki potrebujejo našo pomoč in pozornost. Ta izkušnja nas bo spodbudila k medčloveški solidarnosti in globalni soodgovornosti. Hkrati pa se zavedamo, da bomo domov prišli drugačni tudi mi, saj bomo bogatejši za marsikatero izkušnjo, ki jo človek lahko dobi le v drugi kulturi.

skupinska fotografija

KAKO LAHKO POMAGATE

Z zbranimi darovi želimo prostovoljci pomagati pri delovanju in razvoju centrov oz. misijonov gostiteljskih organizacij. Veseli bomo finančne podpore, materialnih sredstev ali molitev in nasvetov, ki bi nam pomagali pri uresničitvi našega projekta. V ta namen bomo zbirali sredstva po raznih župnijah po Sloveniji, svoj dar pa lahko nakažete tudi na TRR:

Mladinsko informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

Račun je odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).
Kot NAMEN navedite “Donacija za program POTA Madagaskar”.
TRR: SI 56 6100 0000 7040 316
SKLIC: 00 616004

Prostovoljci se bomo na Madagaskarju trudili, da bo vaša in naša pomoč ter pozornost čim večkrat poplačana z iskrenimi nasmehi in da bodo vaši darovi našli pot do uresničitve vsaj delčka malgaških sanj.

Všečkajte našo stran na facebooku: https://www.facebook.com/potamadagaskar2016/