Na hitro o projektu

Namaste!

Pozdravljeni!

Tjaša, Urša, Estera, Tina, Monika in Evita smo dekleta, stara od 17 pa do 27 let. Prihajamo iz različnih okolij, šol, fakultet in krajev, vse pa nas druži želja po prostovoljskem delu, novih izkušnjah, druženju, prinašanju nasmeha in pomoči bližnjim.

Letos poleti bomo odšle na prostovoljsko delo v Indijo, v Kalkuto. Tam bomo delale pri različnih gostiteljih. V treh tednih bo vsaka od nas imela priložnost delati na dveh lokacijah. Šle bomo v šolo Piali Ashar Alo, ki jo je skupaj s svojim indijskim možem ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Pomagale bomo tudi v Centrih Matere Terezije, kjer bomo v pomoč bolnim in umirajočim ter v sirotišnici Ark Home, kjer bomo skrbele za otroke, ki so brez staršev ali pa so jih ti zavrgli oz. zapustili.

Kako nas lahko podprete?

Zbiramo sredstva za naše gostitelje in verjamejo, da jih bodo oni porabili za stvari, ki jih res potrebujejo, pa si jih ne morejo privoščiti. Večino sredstev (80%) bomo dale našim gostiteljem, majhen del (20%) pa gre za kritje naših stroškov, npr. za vize in zavarovanja. Stroške prevoza do gostiteljev in nazaj si vsaka prostovoljka krije sama.

Sredstva bomo zbirale s predstavitvami po župnijah. Tam bomo ponudile pecivo, dobre misli, tiskane vrečke z motivom »ozvezdje Slona«, poleg tega pa smo 30 vrečk tudi same unikatno pobarvale – ogledate si jih lahko na naši fb strani. Če jih bo zmanjkalo, jih bomo še naredile. 😉

V mesecu maju nas lahko podprete tudi v akciji PODARI OBJEM, kjer skupaj z julijsko POTA skupino zbiramo objeme za šolo Piali Ashar Alo. Kliknite na http://objemtopline.dormeo.net/ in podarite objem.

Do odhoda v Indijo bomo zbirale tudi učbenike za prvo učenje angleščine in nemščine. Če imate rabljene osnovnošolske učbenike, ki jih ne potrebujete več, nas, prosim, kontaktirate.

Poslale bomo tudi nekaj prošenj za donacije. Poleg finančnih donacij sprejemamo tudi donacije v obliki različnih ustvarjalnih materialov in šolskih potrebščin (kolikor bodo pač naši nahrbtniki dopuščali).

Vesele bomo vašega daru, finančnih ali materialnih sredstev ter tudi nasvetov, podpore in molitev, ki nam bodo pomagale pri uresničitvi našega projekta Pota Indija.

Morebitne prispevke lahko nakažeta na TRR:

Mladinski informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

Številka računa: SI56 6100 0000 7040 316
Odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22)
Namen: donacija za POTA – Indija avgust
Sklic: 00616012

Kontakt in socialna omrežja

Naša doživetja med pripravo na projekt, med projektom in po projektu lahko spremljate na tem blogu, ali pa naši fb strani:

Ekipa prostovoljcev

Urša Kosmač
Urša Kosmačkoordinatorka
“Pota so mi všeč, ker se mi zdi potovati in pomagati dobra kombinacija, ki poskrbi za velike nasmehe.” | preberi več >
Estera Marija Erzar
Estera Marija Erzarkoordinatorka
»Moja edina želja je, da bi bil tam, kjer me hoče imeti Božja volja.« (Irenej Friderik Baraga)
| preberi več >
Tjaša Kučič
Tjaša Kučič
“To harbor the love that I have to give.”
| preberi več >
Monika Matoh
Monika Matoh
“…Malo, radovedno, nagajivo dekle velikih ciljev in neskončnih izzivov…” | preberi več >
Evita Mici
Evita Mici
»Če hočeš priti hitro, pojdi sam. Če hočeš priti daleč, pojdi v skupini.” | preberi več >
Tina Slatnar
Tina Slatnar
Bodi moder, stopaj po poti svojega srca. (Prg 23, 9) | preberi več >

Blog

1009, 2017

Tipičen dan pri Toddlerjih, Shishu Bhavan

September 10th, 2017|

Otroci. Živahni, razigrani, nasmejani, jokajoči, pridni, malo manj pridni (sploh takrat, ko je treba pospraviti igrače) … Pač otroci. Takšni, kot povsod. Z Moniko sva se odločili, da bova svoj čas v centrih matere Terezije posvetile otrokom v domu Shishu Bhavan. Stari so bili nekje od enega po do treh let in razen dveh izjem so bili videti povsem zdravi.

1008, 2017

Po petnajstih dneh

August 10th, 2017|

(Vsem se v vednost ze vnaprej opravicujem zaradi pomanjkanja suminkov, ki jih na indijskih racunalnikih pac ni mogoce najti.) Po skoraj petnajstih dneh sem si vendarle vzela dvajset minut in se odlocila, da zapisem nekaj obcutkov in dogajanj, ki so se v skupini pripetila zacasa tega popotovanja. Pravzaprav je tezko opisati svoje obcutke in vse, kar se dogaja okoli