Loading...

O PROJEKTU

Vas zanima, kaj bomo delali v Indiji? Prva dva tedna bomo v Gujaratu sodelovali s patrom Girishem Santiagom. Tam nas čaka delo v štirih različnih centrih – delo v sirotišnici, domu za ostarele, v internatu z mladostniki ter ljudmi s težavami v mentalnem zdravju.

Po štirinajstih dneh se bomo odpravili na drug konec Indije, na vzhod v Kalkuto. Pomagali bomo v Centrih Matere Terezije, kjer bomo delali z umirajočimi, z ljudmi s težavami v mentalnem zdravju, z ostarelimi ter v sirotišnici.

Medtem, ko bo del skupine nadaljeval z delom v Centrih Matere Terezije, se bodo ostali ukvarjali z otroki iz revnih družin na osnovni šoli Piali Ashar Alo, kar pomeni Luč upanja. Šolo sta leta 2008 ustanovila Slovenka Mojca Gayen in njen mož Anup. Za otroke bomo organizirali aktivnosti, kot so ustvarjalne, glasbene in socialne delavnice. Prav tako bomo sodelovali pri pouku angleščine in matematike.

Namen našega delovanja je spoznavanje bogate indijske kulture, učenje in utrjevanje samostojnosti ter iznajdljivosti vsakega izmed nas. Med drugim želimo obogatiti nabor že obstoječih pristopov dela z različnimi skupinami ljudi.

KAKO NAM LAHKO POMAGATE PRI URESNIČITVI NAŠEGA POSLANSTVA?

S predstavitvami in drugimi dejavnostmi (o njih bomo redno obveščali) bomo zbirali denarna sredstva za centre, ki jih bomo obiskali. Če želite, lahko donirate in nas podprete že sedaj na naš TRR račun:

Mladinsko informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

Račun je odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).

Kot NAMEN navedite “Donacija za program POTA Indija Julij”.

TRR: SI 56 6100 0000 7040 316

SKLIC: 00 616009

Zahvaljujemo se vam za podporo!

Najdete in spremljate nas lahko na Fb strani, kjer tudi redno objavljamo o dogajanju našega projekta.