Loading...

O PROJEKTU

Namaste!

Smo skupina osmih prostovoljk, ki se avgusta odpravlja na prostovoljsko delo v Indijo.  Najprej gremo na zahodni del Indije v regijo Gujarat, kjer bomo pod vodstvom jezuita Santiaga Girisha delovale v centru za bolnike in invalide in v zavetiščih za otroke s posebnimi potrebami.

Po dveh tednih se bomo z letalom odpravile na vzhod, v 2000 km oddaljeno Kolkato, Evropejcem bolje znano kot Kalkuta. Tam se bomo razdelile v dve skupini: pet prostovoljk gre v Centre Matere Terezije, kjer bomo skrbele za sirote, starejše in umirajoče; tri prostovoljke pa bomo pomagale poučevati otroke angleščino in matematiko v šoli Piala Ashar Alo, ki jo je ustanovila Slovenka Mojca Gayen skupaj s svojim indijskim možem Anupom.

Ljudem želimo podariti del sebe, jim popestriti vsakdanjik ter jim ponuditi pomoč. V tujem svetu se bomo srečale z nam manj znano kulturo, obenem pa poizkusile ponesti ljudem nekaj svojega znanja, časa in jim ponuditi svoje roke.

KAKO LAHKO POMAGATE?

Indija je po geografski površini na sedmem, po številu prebivalstva pa na drugem mestu.
Po podatkih Združenih narodov je v osmih indijskih regijah toliko revnih ljudi kot v 26 najbolj revnih afriških državah. Veliko je ostarelih ljudi, brezdomcev in zavrženih otrok.

Prostovoljke želimo z vašimi prispevki gostiteljem pomagati pri delovanju in razvoju centrov. Večina sredstev (80%) gre direktno v roke gostitelja, majhen del (20%) pa gre za kritje stroškov cepljenja, vize in zavarovanja. Stroške prevoza do gostiteljev in nazaj si vsaka prostovoljka plača sama. Sredstva gredo naravnost do gostiteljev, zato bomo vesele finančne podpore, materialnih sredstev ali zgolj nasvetov in molitev, ki bi nam pomagali pri uresničitvi našega projekta POTA Indija.

Morebitne prispevke lahko nakažete na transakcijski račun ali pa jih oddate osebno.

Mladinski informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

številka računa: SI56 6100 0000 7040 316, odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22)
namen: donacija za POTA – Indija avgust
sklic: 00 616012 (podpora projektu POTA Indija avgust 2015)

Prostovoljke se bomo v Indiji trudile, da bo naša pomoč in pozornost čim večkrat poplačana z iskrenimi nasmehi in da bodo vaši darovi našli pot do uresničitve vsaj delčka indijskih sanj.

Za pomoč se Vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo in Vas prijazno pozdravljamo!

Več informacij o aktualnih dogodkih najdete tudi na naši Facebook strani.