Kot ste verjetno že opazili, skupina POTA Madagaskar letos organiziramo veliko zbiralno akcijo kemičnih svinčnikov, ki smo ja kasneje razširili na vse šolske potrebščine.
Prostovoljci smo navdušeni nad Vašim odzivom in se za vse prispevane kemične svinčnike in šolske pripomočke v imenu misijonarjev iskreno zahvaljujemo. Še posebej hvala modni oblikovalki Maji Ferme, ki je prispevala veliko šolskih potrebščin in drugih pripomočkov, ki bodo nedvomno polepšali življenje malgaškim otrokom.

Se sprašujete zakaj smo organizirali zbiralno akcijo?

Na Madagaskarju slovenski misijonarji, ki jih bomo tudi mi obiskali vsak dan svoje življenje posvečajo Malgašem. Ljudem najprej želijo pomagati z osnovnimi dobrinami. Z zdravstveno oskrbo in potem z izobraževanjem. Za boljše delo pa potrebujejo za nas še tako banalne pripomočke. Kemične svinčnike. Recepti ali navodila za uporabo zdravil se lahko hitro izbrišejo, če ne uporabljajo dobrih pisal. Otroci v šolah, če sploh imajo to priložnost, da hodijo v šolo. Pa se bodo razveselili barvic in flomastrov.

Del šolskih potrebščin, ki jih boste prispevali, bomo uporabili tudi pri izvajanju oratorijev. Ostalo pa bomo pustili v šolah. Vabljeni, da prinesete tudi še delujoče škarje in predvsem flomastre, lahko tudi voščenke, karkoli.

Kam lahko prinesete šolske potrebščine?

Odprli smo zbirna mesta na različnih lokacijah po Sloveniji, na vseh lokacijah boste našli škatlo z našim napisom ali plakatom:
– MIC, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana (v pritličju)
– Pedagoška fakulteta Ljubljana (1. nadstropje pri študijskem kotičku)
– Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik (pred zbornico)
– Šmartno pri Litiji (župnijski prostori)
– OŠ Alojzija Šuštarja in ŠKG

Misijonarji in malgaški otroci vam bodo hvaležni.

Hvala, ker nekaj prispevate in nam pomagate pri uresničitvi vsaj delčka malgaških sanj.