Po nekaj dnevih preživetih v CAIJ centru nas je v petek, 11. avgusta, čakala že nova dogodivščina. Skupaj s prostovoljci iz Španije smo obiskali šolo oz. internat Jatobazinho v Pantanalu. Pantanal je močvirje, ki je veliko kot Francija. Do šole je možno priti le s čolni ali helikopterjem, zato otroci in učitelji tam živijo kar cel teden (otroci torej odidejo v internat že s sedmimi leti!).
Po dveh urah sončne in vetrovne vožnje s čolnom, kjer smo z zanimanjem opazovali čudovito okolico, smo prispeli na cilj. Sprejela sta nas učitelja in nam razkazala okolico, šolo namreč sestavlja več različnih objektov. V prvem so učilnice, drugem kuhinja in jedilnica, tretjem spalni prostori za otroke, četrtem spalni prostori za učitelje, petem prostori za delavnice, ipd. Po kratkem sprehodu, kjer so nam družbo delale kresničke in komarji, smo pojedli večerjo in se pripravili na predstavitev Slovenije, Španci pa Španije. S kokicami v rokah so otroci z zanimanjem opazovali slike in posnetke Slovenije. Predstavitev smo ob pesmi Na golici zaključili s plesom. Plesali smo vsi – prostovoljci, učitelji in otroci, bil je pravi žur! 🙂 Naslednje jutro smo za otroke pripravili različne ustvarjalne delavnice, kjer so se preizkusili v izdelovanju mobila, spinnerja, risanju drevesa s prsti in risanju sovic. Med delavnicami so vidno uživali in čas izkoristili tudi za to, da so nas še kaj povprašali o nas in o Sloveniji.
Kratek izlet, ki je (pre)hitro minil, je na nas pustil močan vtis. Veseli in hvaležni smo, da smo se za kratek čas srečali s krasnimi otroki in se drug od drugega nekaj novega naučili. Ob pesmi Pojdi v popolnem miru smo si pomahali v slovo in vsak s svojim čolnom odpluli novim dogodivščinam naproti.

Maja