Brazilija

O PROJEKTU

Hola!

Smo Matic, Katjuša, Romana, Tina, Mija in Janez in letos poleti se odpravljamo na prostovoljsko delo v mestece Corumba na jugozahodu Brazilije. V centru CAIJ, kjer se ukvarjajo z mladostniki iz socialno šibkih družin, bomo pomagali pri izvedbi dvotedenskega oratorija. Organizirali bomo aktivnosti za otroke, delavnice in športne igre. Preostali čas bomo obiskovali okoliške centre za pomoč podhranjenim otrokom in pomagali pri delu z ljudmi na obrobju.

Tja se odpravljam z več nameni. Vsi čutimo neko dolžnost, da bi svetu vrnili kaj dobrega, želimo si spoznati nove kulture in pokrajine. Želimo pomagati drugim in sebi, se igrati in se učiti. Osrednji cilj naše odprave je v tem, da prinesemo v Corumbo neko animatorsko veselje in žar.

V neki meri, pa želimo centru CAIJI olajšati finančno situacijo, zato že sedaj  zbiramo prostovoljne prispevke. 80% zbranega bomo namenili centru CAIJI, ki potrebuje denar za nakup sončne celice, za strešno kritje enega od prostorov in za hrano na oratoriju. Ostalih 20% bi porabili za cepljenje, ter zavarovanje, saj si ostale stroške odprave sicer krijemo sami.

KAKO LAHKO POMAGATE

Podprete nas lahko z nakazilom na:

Mladinsko informacijski center

Ulica Janeza Pavla II. 13

1000 Ljubljana

Račun je odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).

Kot NAMEN navedite “Donacija za program POTA Brazilija”.

TRR: SI 56 6100 0000 7040 316

SKLIC: 00 616002