Loading...

O PROJEKTU

Prisrčno pozdravljeni!

Smo skupina osmih prostovoljcev, ki se poleti odpravljamo v Brazilijo. Tam nas bo gostila organizacija Center CAIJ, ki se nahaja v mestu Corumba. Organizacija otrokom in mladim ponuja prostor, kjer lahko aktivno preživijo svoj prosti čas in jih s tem zavaruje pred nevarnimi brazilskimi ulicami. Prostovoljci bomo v Corumbaju bivali 4 tedne. V tem času bomo pripravili dva oratorija, na vsakem pričakujemo okrog 180 otrok in mladostnikov. Izvedli bomo tudi številne izobraževalne delavnice ter prostočasne aktivnosti za otroke in mladostnike, ki dnevno obiskujejo center, ki je odprt čez ves dan. Dnevno center obišče med 60 in 100 mladih. Poleg prostovoljstva v Centru CAIJ, kjer bomo preživeli največ časa, bomo obiskovali tudi nekatere druge organizacije (PCAF, APAE …), ki delujejo v mestu in bližnji okolici in večinoma delajo z otroki in mladostniki.

Naša skupina je raznolika, prihajamo iz različnih delov Slovenije, smo različnih starosti ter različnih študijskih smeri. Skupna pa nam je želja in motivacija, da delček svojega veselja, znanja in tudi časa podarimo drugim, da naredimo nekaj dobrega in koristnega za nekoga drugega. Verjamemo, da nam bo ta izkušnja omogočila spoznavanje nove kulture, pridobivanje novih znanj in kompetenc, spoznavanje dela v skupini ter nam razširila naš pogled in razumevanje sveta.

KAKO LAHKO POMAGATE?

V skupini se že aktivno pripravljamo na našo prostovoljsko izkušnjo. Poleg same organizacije in priprave vsebin za izvajanje programa pri gostiteljski organizaciji, je del pripravljalnih aktivnosti tudi zbiranje darov. Zbrana sredstva so namenjena delovanju in razvoju Centra CAIJ – gostiteljske organizacije projekta POTA Brazilija. Vsak od prostovoljcev si sam plača stroške prevoza do gostiteljev.

Če se boste odločili za finančno donacijo, nam svojo donacijo nakažite na sledeči transakcijski račun:

Mladinsko informacijski center
Ulica Janeza Pavla II. 13
1000 Ljubljana

Številka računa: SI56 6100 0000 7040 316, odprt pri Delavski hranilnici (BIC banke: HDELSI22).

Kot namen navedite: “donacija za POTA – Brazilija”. Za sklic pa: 00 616002.

Če pa se boste odločili za materialne darove, pa nam prosim pišite na enega od spodnjih naslovov (koordinatorki projekta POTA Brazilija 2015):


Spremljajte nas tudi na naši Facebook strani!